S príchodom nového roka som sa opäť rozhodla obhliadnúť sa za mojim blogovým rokom 2022. V tomto článku nájdete výber toho, čo sa Vám najviac páčilo na mojom blogu a sociálnych sieťach.

V MÉDIACH MOJA CHALUPA

V marcovom čísle časopisu Moja chalupa vyšiel desaťstranový článok o našom domove. Celý rozhovor si môžete prečítať tu: Kamenný vidiecky dom snov.

Teším sa, že spolupráca s magazínom Moja chalupa pokračovala aj na jeseň, kedy som sa podieľala na príprave článku Útulné jesenné zákutia. Pripravila som niekoľko inšpirácií, ako si jednoducho a za pomoci prírodných materiálov skrášliť chalupu. Veľmi ma potešilo, že jedna z fotografií redakciu oslovila natoľko, že ju vybrali aj na titulnú stranu. :)

V MÉDIACHBLESK BYDLENÍ

Zo susedného Česka ma oslovili z časopisu Blesk bydlení. Celý článok nájdete tu: Náš domov v časopise Blesk Bydlení.

V MÉDIACHTVORIVÉ BÝVANIE

Ďalší krásny článok vyšiel v augustovom čísle časopisu Tvorivé bývanie a prečítať si ho môžete TU.

V uplynulom roku som prijala aj zopár spoluprác.

SPOLUPRÁCA – FAVI

FAVI – je najpopulárnejším vyhľadávačom nábytku, dekorácií a ďalších doplnkov pre váš domov. Na jednej stránke nájdete všetko, čo hľadáte z viac ako 450 eshopov a kamenných obchodov.

Stala som sa ich ambasádorkou a v rámci našej spolupráce vznikla aj táto video návšteva:

Video produkcia ALTWAY – creative team

SPOLUPRÁCA – BELIANI

BELIANI je popredný internetový obchod, ktorý pôsobí v 18 krajinách sveta. Na svojich stránkach ponúkajú viac ako sto tisíc produktov pre domov aj záhradu.

My sme si z ich ponuky vybrali niekoľko produktov – napríklad stojan s hojdacou sieťou či huňatú deku a sme s nimi veľmi spokojní. V hľadáčiku už mám aj ďalšie kúsky. :)

SPOLUPRÁCA – DESENIO

DESENIO ponúka štýlové nástenné plagáty v najrôznejších štýloch, dizajnoch a prevedeniach. Okrem toho si k nim môžete vybrať rôzne príslušenstvo – napríklad rámy. Pôsobia v 33 krajinách sveta.

Náš domov skrášľuje niekoľko dizajnových plagátov, ktoré si môžete pozrieť v článku Plagáty z DESENIO.

INSTAGRAM

Počas roka na mojom instagramovom profile pribudlo takmer 5000 nových sledovateľov, čím celkový počet prevýšil hranicu 14 700 fanúšikov. Na nasledujúcej fotke sa nachádza mojich TOP 9 fotiek v roku 2022. Dve z najúspešnejších sú z tohtoročnej zimnej výzdoby.

Najviac vás oslovili prírodné dekorácie a vidiecke zákutia, ktoré tak rada vytváram a fotím.

Viac fotiek nájdete v samostatnom článku: Zimná výzdoba exteriéru 2022.

Fotka kamenného chodníka vznikla v záhrade mojich rodičov. Je to krásne, inšpiratívne miesto, kam sa rada vraciam. O záhrade pripravujem samostatný článok s fotkami v pôvodnom stave a po úprave. :)

FACEBOOK

Facebookovú stránku VikiCreative.eu sleduje už viac ako 13 600 ľudí a počas minulého roka boli najúspešnejšie príspevky, ktoré sa týkali kachľovej pece. Táto téma je pre mnohých zaujimavá a preto som o jej výstavbe a našich doterajších skúsenostiach s ňou pripravila samostatný článok: Kachľová pec ako funkčný a dizajnový prvok interiéru.

Tento príspevok vznikol v spolupráci s Beliani.

V prvej päťke sa umiesnili aj dekorácie a aranžmány z mojej dielničky spracované v článku Jarné novinky.

Viac fotiek z tejto série nájdete v článku Jarné inšpirácie.

YOUTUBE

Doterajšiu snahu som sústredila skôr na sociálne siete, ale v tomto roku sa chcem intenzívnejšie venovať videoprodukcii. Som vybavená novou kamerou a strižňou, takže sa máte na čo tešiť. :-)

Na môj YT pribudlo niekoľko videí. V prvom z nich nájdete tip na jarnú dekoráciu DIY – hniezdo z prútia.

Druhé video dokumentuje postup prác na našom záhradnom projekte Miesto na záhradné sedenie pod oblúkom z ruží – 1. časť. Neskôr, na jar sme k oblúku vysadili nádherné šľachtené ruže od značky Kordes /Zásielka popínavých ruží na záhradný oblúk/. Všetky ruže sa prijali a už počas prvej sezóny niektoré z nich narástli do výšky jedného metra. Verím, že o dva – tri roky bude oblúk zarastený a my sa budeme tešiť z výsledku.

BLOG

Na blog pribudlo 26 nových článkov – o našom domove, záhrade, ale aj o inšpiráciach a návodoch na výrobu rôznych dekorácií. Mám veľkú radosť z toho, že som konečne spustila novú kategóriu článkov – “Viki na návšteve”, kde vám budem predstavovať zaujimavých ľudí, ich remeslo, inšpiratívne bývanie či záhradu.

  1. Viki na návšteve – Vila LuJano

Prvá návšteva bola v čarokrásnej záhrade Vila LuJano. Na prvý pohľad vyzerá ako vystrihnutá z talianského filmu, no napriek tomu sa nachádza na Slovensku. V rozhovore som vyspovedala Lukáša, ktorý o sebe tvrdí, že je amatér, ale v jeho záhrade nájdete rôzne netradičné nápady a inšpirácie, s ktorými sa s nami podelil. Celý článok TU.

2. Zimná výzdoba 2021 – exteriér

Vytvorila som niekoľko jednoduchých dekorácií, ktoré spolu s dalšími drobnosťami vytvorili zaujimavé zákutia. K tvorbe som použila prírodný materiál, ktorý som mala k dispozícii – rôzne tuje, brečtan, šišky a mach.

3. DIY – Návod na výrobu venca z trávy

Štýlový veniec vás nemusí stáť mnoho peňazí a ani energie. Stačí vybehnúť na lúku, doniesť si hrsť suchých tráv a za chvíľku si môžete vyrobiť nadčasový veniec v boho štýle, ktorý vám pri správnej starostlivosti vydrží pekný veľmi dlho.

4. DIY – návod na výrobu obrazu zo skalničiek

Inšpirácia na originálnu záhradnú dekoráciu – obraz zo skalničiek. Jeho výroba je veľmi jednoduchá a výsledok očarujúci. Určite skrášli prázdne miesto v záhrade či na malom balkóne.

5. Tip na výlet 8 – Tihany – kúsok Provensálska v Maďarsku

Dedinka Tihany je preslávená najmä vďaka levanduli a levanduľovým výrobkom. Avšak toto očarujúce miesto ponúka omnoho viac. V dedine je zachovaná tradičná architektúra – kamenné domčeky, slamené strechy a to všetko ozdobené krásnou keramikou či kvetmi. Každý chalupár a záhradkár si na tomto mieste nájde mnoho inšpirácií pre svoj vlastný domov. V tomto článku nájdete to najkrajšie z výletu v Tihany. 

ZO ŽIVOTA FILMÁROV

Na záver by som vám chcela ukázať najväčší a najbláznivejší projekt, na akom som doposiaľ pracovala. Išlo o spoluprácu na príprave oficiálneho videoklipu švédskej kapely REDNEX, ktorej známy hit Cotton Eye Joe istotne poznáte. V roku 2022 vydali novú pesničku s názvom Glad Rags Jug.

Mojou úlohou bola produkcia, príprava rekvizít, kulís, kostýmov a zdokumentovanie zákulisia natáčania. Manžel so svojim tímom Altway – creative team mali na starosti réžiu. K tomuto projektu pripravujem samostatný Behind The Scenes článok. Zatiaľ si môžete pozrieť oficiálny klip TU.

Video produkcia ALTWAY – creative team

Ďakujem za vašu podporu a za spätnú väzbu na moju prácu počas celého roka. Teším sa na nové výzvy, projekty, stretnutia a spolupráce, ktoré mi nový rok 2023 prinesie.

Viki

Pozrite si aj Top príspevky za rok 2021.

Share This