V dnešnom článku Vám ukážem zopár nových momentiek od nás.

Interiér nášho domova sa počas jedného naročného týždňa výrazne zmenil – pribudla v ňom kachľová pec. Jej výstavba trvala päť dní a priebežne som celý proces fotila a natáčala. Všetko to zhrniem neskôr v samostatnom článku na blogu. Aby bol plnohodnotný, tak ma ešte čaká výlet do výrobne kachlíc.

Túto sezónu kachľovú pec už veľmi nevyužijeme, ale na nadchádzajúcu zimu budeme pripravení. Teším sa na to príjemne teplo, vypekanie v rúre a sušenie prírodnin.

V zahradníctve som si kúpila dalšiu modrú hortenziu. Jednu už mám vysadenú v záhrade, no minulý rok vykvitna na fialovo. Rada by som z nej mala opäť modrú. Na základe “babských rád”, ktoré som dostala som k nej počas posledných mesiacov sypala popol z krbu a s vodou zriedenú šťavu z kyslých uhoriek. Počas leta uvidíme či to pomohlo a ak nie dokúpim hnojivo na modré hortenzie. :)

Už dlho som chcela skúsiť vytvoriť “Veľkonočný stromček” a konečne sa mi to podarilo. Jeho výroba je naozaj rýchla a jednoduchá. Potrebujete len polystyrenový kužeľ, vajíčka, mach, jutovú látku a lepiacu pištoľ. Kužeľ obalíme jutovou stuhou a postupne naň s tavnou pištoľou nalepíme vajička. Môžete použiť umelé, vyfuknuté a pekne vyzerajú aj škrupinkové polovičky. Tie som využila v spodnej časti, ked mi došli kúpené vajíčka. Jedno vidieť aj na fotke. Nakoniec do medzier prilepíme mach. Hotový stromček položíme na pekný črepník a dekoráciu máme hotovú.

Výraznú časť Veľkej noci som strávila v posteli s pokazeným žalúdkom a tak som takmer nič v interiéri nezdobila. Som rada, že som ešte pred tým stihla nakúpiť a presadiť kvetiny, ktoré nám skrášlili vstup do domu.

Narcisy mi vykopala susedka zo svojej záhradky a ja som ich zasadila do črepníka. Napriek zopár odseknutým cibuľkám, krásne vyrástli a zakvitli. Po odkvitnutí ich presadím do skalky aby nás potešili aj o rok. Na dekorovanie som použila moju obľubenú starú debničku, mach a kôru.

Manžel mi z viníc doniesol prúty viniča. Vždy sa mi páčili vence z neho, ale nikdy som nemala materiál aby som si ich mohla vyskúšať. Musím priznať, že náročnosť práce s nimi ma veľmi prekvapila. Tento mega veniec je mojou prvotinou a trvalo mi hodiny (a to nepreháňam) kým som sa k nemu dopracovala. Cvik robí majstra a tak budem trénovať, materiál ešte mám. :))

S príchodom jari zakvitol aj môj bicykel, ktorý som zrenovovala minulý rok. Celý postup si môžete pozrieť v samostatnom článku: DIY – Bicykel ako záhradná dekorácia.

Pridávam popis kvetín, ak by sa Vám nejaký z nich páčil. Z hora – modrá hrotenzia, žltý iskernik & anemonka , dole v črepníkoch sú narcisy, lomikameň (svetlo ruzovy a biely), druhá anemonka a neznáma fialová skalnička, ktorá ma oslovila svojim vzhľadom. 😁 Všetky kvety postupne vysadím do skalky.

Pre kamarátku som vyrábala prírodný veniec z brezy, paviniča a bahniatok. Používala som techniku krútenia materiálu a na spájanie som používala drôt.

Krásne sa dopĺňal s mojimi vajíčkami, ktoré som zdobila bahniatkami. Napriek krehkosti materiálu sú tieto dekorácie trvácne. Dôležité je používať bahniatka, ktoré nie sú úplne vykvitnuté a pracovať s nimi veľmi opatrne. Po sezóne dekorácie opatrne vložíme do krabice a odložíme na suché miesto. Postup na výrobu vajíčok nájdete v článku: DIY – vajíčka zdobené bahniatkami.

Po sviatkoch som vytvorila “Vílovský venček” s čarovnými dverami do sveta fantázie :). Venček je už predaný.

K dispozícii na predaj mám nasledujúci, bohato zdobený venček z pivoniek. Má priemer 35 cm a cena je 50 eur. V prípade záujmu ma neváhajte kontaktovať: vikicreative.eu@gmail.com

Želám Vám krásne jarné dni :)

Share This