Tohtoročné Vianoce sú pre mňa výnimočné. Sú prvé, ktoré sme spolu trávili ako rodina v našom domčeku …

Už dlhšie som nerobila článok z nášho domova, kedže sme tri mesiace bývali u mojich rodičov. V našom domčeku sme robili kúrenie a celé práce sa značne skomplikovali a predĺžili. Z plánovaných dvoch týždňov na takmer tri mesiace.  Ani som nedúfala, že na Vianoce budeme doma. Pár dni pred Vianocami sme ešte mali všade poriadny bordel. Našťastie sa nám to za pomoci rodiny podarilo všetko upratať. Som rada, že som si aj tento rok mohla užiť vianočné dekorovanie …

Ikebana na konferenčný stolík bola vyrobená približne za 5 minút. Ihličie som nastrkala do hliny keďže som nemala florex. Na vrch som poukladala rôzne drobnosti čo sa mi nevošli na stromček plus šípky a šišky. Ikebana je umiestnená v starej forme na pečenie po mojej babičke.

Novinkou v obývačke je obrovské zrkadlo. To som kúpila spolu s komodou a nočnými stolíkmi do spálne. Žiaľ v našej spálni na neho nie je momentálne miesto a tak skončilo v obývačke. Stále keď sa na neho pozriem tak sa mi tam nehodí :D. Keď budem mať čas tak ho skúsim premaľovať na bielo. Možno to pomôže.

Vianočný stromček si našiel miesto na starej singerke. Tento rok som si urobila radosť a kúpila som si vianočných škriatkov.

Náš stromček je do veľkej miery tvorený mojimi handmade ozdôbkami a prírodnými materiálmi. Napríklad Ježiško v orechovej škrupinke  (článok tu)ozdôbky z drevených placiek (článok tu), Vianočné hviezdičky zo štipcov na prádlo (článok tu)Vianočné ozdoby z modelovacieho materiálu (článok tu) a snehové vločky z lepiacej pištole (článok tu). Všetky postupy na tieto ozdôbky nájdete na mojom blogu, stačí sa prekliknuť :) …

Počas chystania štedrovečerného stola  sa mi naskytol z okna kuchyne a obývačky nádherný pohľad na západ slnka. Taký som ešte nikdy na Vianoce nevidela.

Najväčší vianočný flákač bola naša Szivi. Celý deň spala v kresle. Hneď po tom čo som na stôl začala nosiť jedlo, tak si zasadla za vrch stola na manželovo miesto, kde už bol nachystaný med. Ona mala samozrejme taktiež pripravené exkluzívne vianočné menu nemenovanej značky (samozrejme nie za stolom :) ).

Štedrá večera bola servírovaná na novom stole so stoličkami. Ten sme si dali ako vianočný darček. Chceli sme veľký rodinný stôl, kde si môže zasadnúť celá rodina. Objavila som ho v bazáriku s vidieckym nábytkom dovezeným z Anglicka. Bolo to len pár dni pred Vianocami, takže som vďačná za jeho rýchle dodanie.

Tento rok som prvýkrat v živote sama chystala celú štedrú večeru. Tato sa staral o Hanny a mama celý deň behala okolo hrncov. Najväčšie obavy mi robila kapustnica, ktorú som nikdy pred tým nevarila. Chcela som aby chutila ako tá od mamky. Nakoniec sa vydarila a manžel ju veľmi vychválil. Hlavne, že som ju zabudla pred fotením dať na stôl  :-D …

Vianočný obrus je špeciálny. Dostala som od najlepšej kamarátky, ktoré ho zdedila po svojej babičke.

Už vyššie som vám spomínala prerábku kúrenia. Výsledkom je obrovská kachľová pec s výmenníkom, ktorá nám prostredníctvom radiátorov vyhrieva celý dom. Po skončení vykurovacieho obdobia nás čaká ešte doladenie detailov …

Návštevy víta nápis na svetelnej tabuľke spolu s deťmi na sánkach. Dlho som kúpe tejto tabuľky odolávala, kedže som a nevedela rozhodnúť či je to gýč alebo nie :-D. Nakoniec sa jej veľmi teším. Vždy tam vyskladám niečo iné a hlavne ju používam každý mesiac na fotenie našej Hanny.

A takto bola Hanny vinšovať u starých rodičov :-) …

S pozdravom Hanny a mamka 

 

 

 

Share This