_MG_4933

Tento nápad som objavila pred pár dňami na internete a povedala som si, že to musím vyskúšať :-) . Samozrejme vyzeralo to jednoduchšie ako v skutočnosti bolo a výsledok nie je dokonale symetrický, ale aj o tom je handmade – každý kus je originál – originálne nedokonalý :-D . Ale ja sa z nich teším a hneď ako doplním zásobník tavnej pištole tak pokračujem vo výrobe ďalších vločiek :-) .

Potrebujeme:

  • predlohu vločiek (vytlačiť alebo nakresliť)
  • papier na pečenie (vločky sa neprilepia)
  • lepiacu pištoľ a dostatok náplní do nej :))
  • farby a trblietky na dotvorenie

Postup:

Predhrejeme si lepiacu pištoľ :-) . Predkreslené alebo vytlačené predlohy vločiek podložíme pod papier na pečenie a začneme nanášať lepidlo podľa predlohy.

_MG_4899

Prvé ťahy budú zrejme nemotorné :) . Treba si nájsť systém nanášania lepidla a potom to už pôjde. Aby boli vločky pevnejšie tak som lepidlo postupne vrstvila – takže som po jednom mieste prešla aj viac krát.

_MG_4900

Po skončení necháme lepidlo uschnúť (čo nie je dlho len pár minút) a môžeme ich zdobiť . Kedže je lepidlo priesvitné, tak umocňuje vločkový vzhľad a preto som sa rozhodla vločky nefarbiť. Na vrch som len naniesla trblietavé lepidlo a nechala uschnúť.

_MG_4912

Opäť som mala pri tvorení odborný dohľad :-) .

_MG_4916

_MG_4924

Finálne fotky nie sú podľa mojich predstáv, nakoľko im chyba vianočná atmosféra, ale kedže stromček ešte nemáme (a na ozdobách sa pracuje :-D ) tak zatiaľ fotky v improvizovaných podmienkach.

_MG_4961

_MG_4947

_MG_4937

viki-25

 

 

 

Share This