_d3_9688

Už dávno som na internete videla hviezdy vyrobené zo štipcov na prádlo. Už vtedy som vedela, že si také musím vyrobiť aj ja. Kedže tento rok som sa rozhodla pre prírodnejšiu vianočnú výzdobu, tak sa mi dokonale hodia na stromček … 

_d3_9661

Potrebujeme:

  • drevené štipce (6 ks na jednu hviezdu – ja som kúpila balenie 24 ks za 0,80 eur)
  • dekoračné hviezdičky, vločky alebo čokoľvek iné čím sa ich rozhodnete vyzdobiť (ja som kúpila tieto krásne drevené vločky v Hornbachu za 3 eura)
  • lepiacu pištoľ + náplne
  • akrylovú farbu + štetec + vodu
  • špagát + nožnice

_d3_9664

Postup na výrobu je veľmi jednoduchý a pomerne rýchly. Lepiacu pištoľ si môžeme dať nahriať a zatiaľ rozoberieme štipce na jednotlivé kúsky. Tie budeme lepiť chrbtom k sebe, tak ako na fotke.

collage1

Medzi jeden pár prilepíme aj špagát, aby sme hviezdu mohli zavesiť.

collage2

Keď už máme 6 zlepených párov, tak môžeme dokončiť hviezdu. Ak mám byť úprimná toto je najťažšia časť, ktorá si vyžaduje precíznosť a štipku geometrie  (s čím mám ja problém :-)))) ) aby boli súmerné. Ale handmade je handmade aj vďaka nedokonalosti :-D však? Takže mne sa páčia aj takto nedokonalo.

_d3_9678

Hneď po zlepení môžeme hviezdičky začať farbiť akrylovou farbou. Tento úkon nám zaberie najviac času. Po uschnutí farby môžeme do stredu nalepiť nejakú hviezdičku či vločku. Kreativite sa medze nekladú :) .

_d3_9682

A tu je výsledok. Veľmi sa už teším na Vianočné zdobenie domova :-) .

_d3_9689

s pozdravom vikicreative_logohjh

Share This