Posledné týždne som vyrábala svadobné dekorácie na svadbu Eszter a Dávida. V tomto článku vám ponúkam inšpiráciu na svadbu, či inú oslavu v provensálskom štýle.

Mojou primárnou úlohou bolo vytvoriť hlavné svadobné dekorácie. Svadobnú kyticu, kyticu na hádzanie, pierko pre ženícha a družbov a dekorácie na hlavný, svadobný stôl. Spolu s nevestou a jej rodinou som aj zdobila svadobnú sálu.

Foto: Masívna svadobná girlanda plná kvetov , vyrobiť viem akúkoľvek podľa želania neváhajte ma kontaktovať :-)

Nevesta je sama veľmi kreatívna žienka, ktorá si napozerala inšpirácie na Pintereste a postupne si veci na svadbu zbierala a vyrábala. Provensálsky štýl svadby, ktorý si snúbenci vybrali mi je veľmi blízky, a preto som rada, že som mohla byť súčasťou ich svadobných príprav :-) .

Základ výzdoby tvorilo množstvo starých, čipkovaných záclon. Tie boli použité na svietnikoch / vázach a tvorili aj pozadie na fotostenu a stenu za hlavným svadobným stolom. Dotvorili romantickú atmosféru svadby.

Cez stred stolov a na stoličkách boli použité šifónové stuhy v staroružovej a marhuľovej farbe.

Zo stropu viseli doma vyrobené papierové pom pom kvety. Ako si ich vyrobiť sa dozviete v samostatnom článku TU.

Foto: Každý hosť dostal k menovke aj milý darček – medík. 

Na stoloch boli kombinované živé kvety spolu so sušenou levanduľou a klasmi a myslím, že to vyzeralo veľmi pekne.

Stena plná fotiek je súčasťou už takmer každej svadby. Aj na našej svadbe sme ju mali a mala veľký úspech. Už samotný výber fotiek je veľmi emotívny a človek si spomenie na množstvo príhod a zážitkov, ktoré zažil počas života. Svadobní hostia sa vždy radi pri nej pristavia a zaspomínajú si na tieto chvíle spolu s vami.

Veľmi sa mi páči ako nevesta vymyslela fotky rodičov a starých rodičov.

Zdobili sme aj chodbu, ktorá tvorila vstup do svadobnej sály. Škaredú zárubňu dverí z ktorej trčali pánty z odmontovaných dverí sme schovali záclonou, ktorú sme ozdobili.

Ďalšia z kytíc, ktoré som vyrobila si našla miesto na stolíku pri ktorom hostia písali mladomanželom priania a tvorili svadobný obraz.

Pri hlavných dverách bola opretá paleta na ktorej boli napísane tri dôležité dátumy mladomanželov – prvé stretnutie, zásnuby a deň svadby. Paleta sa ešte dozdobila pom pom kvetmi a pridali sme lucerny.

Foto: detail na svadobnú dekoráciu, ktorú som vyrábala

Najväčšiu radosť z tvorby som mala pri výrobe svadobnej kytice a doplnkov. Eszter si vybral Pivonky, Ruže, Eukalyptus a Levandule ako hlavné kvetiny do svojej kytice. Ja som ich ešte doplnila o ďalšie drobné kvetiny a zeleň aby celkový efekt bol čo najkrajší.

Výroba svadobnej kytice či iných doplnkov začína už v obchode, kde veľmi precízne vyberám kvetiny. Nakupujem len tie, ktoré pôsobia veľmi realisticky a dokonca na prvý pohľad až na nerozoznanie od tých živých.

A takto vyzerala svadobná kytica v svadobný deň so ženíchom a nevestou :) …

Ešte raz gratulujem mladomanželom a ĎAKUJEM, že som mohla byť súčasťou ich svadobných príprav :)

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Pozrite si tiež článok Naša handmade svadba alebo O tom ako sme si splnili sen ….

Želám vám pekný deň!

Share This