untitled-1559

Najkrajší a najvýnimočnejší deň v našich životoch. Pol roka plánovania, chystania a tvorenia. Pozývam Vás aspoň takto sprostredkovane na našu vysnenú handmade svadbu. Dúfam, že bude pre budúce nevesty aspoň trochu inšpiratívna. Na konci článku je aj krátke video, zamerané na našu svadobnú sálu. 

collagesdadd

Inšpiráciu na svadobné oznámenie sme našli na internete, ale pretvorili sme ho na svoj obraz. Manžel sa postaral o grafickú časť (len font sme vyberali asi dve hodiny), tlač, orezávanie a lepenie a ja som ho vyšperkovala.

collage5

“Miska” na obrúčky je tiež špeciálna, pretože ju vlastnoručne vyzeral ženích. Primárne si ju vyrezal pre radosť do lesa na pravý zálesácky čaj, ale ja som ju zobrala a ozdobila “na svadobno”. Najprv s ňou nesúhlasil, lebo nie je dokončená a vraj sa na to vôbec nehodí, ale keď videl pozitívne reakcie okolia, tak sa už nespieral :-D.

collage4

Ta dá ! a konečne vitajte u nás v našom vysnívanom svadobnom vidieckom sídle. Vybrali sme si ho lebo nás jeho “duša” chytila za srdce …ale podrobnosti o tom zas nabudúce v inom článku aj s neuveriteľnými foto sály pôvodného stavu z januára 2016 keď sme tu boli prvýkrát.

na blogfoto mobil: január 2016 prvá návšteva “nášho” sídla :-) 

K sídlu prináleží krásny park plný stromov a zelene. Žiaľ, nám pršalo, tak sme nevyužili všetko čo ponúka, ale na vzduch sme chodili do vežičky (vstup aj z vnútra). Je z nej krásny výhľad na miestny kostol. Tu sme aj robili kolektívne fotky so svadobčanmi.

na blog 3foto mobil: január 2016 prvá návšteva “nášho” sídla – výhľad z veže. 

Ďalšie plus tohto vintage sídla je tento maličký domček takzvaný “novomanželský apartmán”. Všetci hostia, ktorí chceli prespať, tak nocovali na poschodí sídla a my, novomanželia sme spali v tomto domčeku. Vo vnútri, je samostatná kúpeľňa s toaletou a veľkou kovanou posteľou. Steny sú aj z vnútra kamenné a človek sa cíti ako v hradnej komnate. Ešte aj kľúč k nemu je pôvodný asi 10cm dlhý kovaný, ako z filmu.  Dokonalé :-) .

na blog 2foto mobil: január 2016 prvá návšteva “nášho” sídla – novomanželský apartmán (väčší ako sa zdá) .

Nech sa páči vstúpte ďalej :-).

_MG_0004

Vstupná chodbička ma tešila svojou výzdobou asi najviac. Sestra doniesla vianočné svetielka a záclonu (o ktorej som jej vravela, že načooo veď sa nepoužije :-D ) a aha, ako to brutálne vyzdobila. Miesto pod schodiskom nám ponúklo prirodzené, príjemné zákutie s knihou hosti, kde si každý mohol na chvíľu posedieť a niečo nám napísať alebo aj nakresliť.

_MG_0006

Hneď ako som zazrela tabuľu tak som ju doniesla na toto miesto. Ešteže moja druhá sestra takto krásne píše. Spolu s mamkou ju ešte vyšperkovali. Filmová klapka na svadbe filmárov nemohla chýbať. Môj vintage lampášik na elektriku od manžela, spolu so sviečkou, kvetinovou výzdobou a starým kufrom vytvoril príjemné “teplé” prostredie a stále tam niekto sedel a niečo písal.

collage2

_MG_1794

Foto sály ešte zo štvrtka večera, keď sme ju konečne dozdobili. Na ďalších fotkách je väčšia atmosféra – zapálené sviečky, prípitky, koláče a predjedlo na stole.

_MG_1661

O kvetinovú výzdobu sa postarala moja mamka, ktorá doniesla zo svojej aj sestrinej záhrady kopec krásnych kvetov a zelene (plný kufor combi auta!). Pivonky doniesla manželova mamka  a ja som prispela ružami. Kupovali sa jedine gypsomilky za 13 eur.  A tu je výsledok. kvety boli krásne od štvrtka až do utorka !

collage16

Srdiečka z modelovacej hmoty som vyrábala ako darčeky pre hostí. Každý našiel to svoje pri menovke na stole.

collage11

Tento kamenný “oltár” sme takto zakomponovali do výzdoby, kedže bol napevno. Ale v konečnom dôsledku výborne zapadol. Svietniky z brezy sme mali požičané, ďakujeme za ne :-) .

collage12

Vázy a niektoré sklenené svietniky som vyrábala, ako úplne prvé veci na svadbu. Drevené podložky pod vázy pílil manžel.

collage18

Krásne srdce z ruží vyrobených z obalov od vajíčok sme použili na zamaskovanie farebného obrazu na stene. Do svadobnej sály sa vôbec nehodil, skôr ju špatil. Môj manžel vymyslel konštrukciu, na  ktorú sme zavesili látku so svetielkami a srdiečkom. Krásne to ladilo k výzdobe :-) .

collage7

collage3

Sále dodal šmrnc aj DJ DANO, ktorý doniesol kopec svetiel a sálu krásne nesvietil, naparil a roztancoval :) . Asi ste postrehli, že postupne som Vám prinášala foto návody na rôzne veci, ktoré som aktuálne vyrábala na svadbu. Tu sú domáce pom pom kvety v akcii. Vyplnili priestor a spolu s guľami z ruží

collage6

Naše svadobné sídlo výborne zapadlo do našich plánov aj tým, že poskytlo priestor na všetko čo sme chceli a plánovali. Využili sme aj poschodie a nie len na spanie pre hostí. Drevený obklad na chodbe poslúžil ako “stojan” na moje obrazy. Takže na svadbe som mala prvú neoficiálnu a súkromnú výstavu obrazov (bolo ich viac ako je vidieť na tejto foto :-) ) .

_MG_0156

collage8

Toto “tv zákutie”, vymyslel ženích s tým, že na svadbe vždy niekto “len tak sedí a nudí sa” a preto týmto “sediacim” hosťom dáme podnetné miesto na odych. Pred gaučom bola veľká plazma s reprákom. O “tv program” sa postaral manžel, ktorý urobil asi hodinu a pol dlhý program, ktorý rotoval dookola celý večer. Na striedačku išli naše najlepšie videá za takmer šesť rokov a naše  fotky (umelecké ale aj vtipné :-D ). Ako vidíte sama som sa sem tam pristavila a pozerala odkiaľ tie foto vyhrabal.

collage1

Úspech mala aj naša fotostena s prierezom našich životov. Obaja sme tam mali fotky od narodenia až po súčasnosť a posledný rad tvorili naše spoločne fotky. Teda úprimne Vám poviem, že som mala problém, aké spoločne fotky tam dať keď skoro žiadne nemáme :D .

collagedhdijd

untitled-2-14

untitled-2-18

Prvýkrat som tvorila z umelých kvetov a toto je výsledok. Svadobná kytica a hrebienok pre mňa, pierko pre ženícha a náramky pre moje krásne družičky.

_MG_0312foto: Ja a moje družičky vo veži

_MG_0102foto: ja a moje krásne sestry na vyšperkovanej chodbe

Ďalšie handmade  na našej svadbe. Krásne dekorované mini tortičky, o ktoré sa postarala moja najlepšia kamarátka. Ďakujem za ne. Obraz v pozadí je jeden z darov čo sme dostali a má pre nás špeciálny význam, už nám visí v obývačke a máme z neho veľkú radosť.

_MG_0554

Pozrite si aj sľúbené krátke video z našej handmade svadby , ktoré natočil Lukáš Hlubovič a ja som ho pre Vás zostrihala k tomuto článku.

Ďakujeme všetkým, ktorí svojou prácou alebo nejakým iným spôsobom prispeli k tomu aby bol takýto pre nás dokonalý! veľmi si to ceníme.  p.s. Ďakujeme aj za všetky dary ! :-)

 V @ M

Pozrite si taktiež článok O tom ako sme si splnili sen … dozviete sa čo všetko predchádzalo našej svadbe a aj to ako vyzerala pred našou premenou.

foto v článku: Ferri Marcin, VikiCreative a Veronika Holečková.

Share This