collage1

Tento nápad objavila niekde moja sestra, ktorá nám všetkým spolu s deťmi vyrobila nádherne vence na dvere (foto na konci článku). Kedže je veľmi efektný tak som sa vám rozhodla priniesť fotopostup aj s inšpiráciou, ako takto vyrobené dekorácie využiť. 

untitled-8996

Potrebujeme:

  • Obaly od vajec ideálne z balenia 30ks (radšej ich mať viac ako menej)
  • polystyrén (veniec, guľa alebo čokoľvek si zmyslíte)
  • orezávatko / nôž – kvalitne nabrúsené
  • nožnice
  • Akrilové farby
  • štetec, nádobu na vodu
  • lepiacu pištoľ a dostatok náplní
  • stužky alebo špagát na zavesenie
  • trpezlivosť :-)

collage4

Ako prvé si musíme narezať obaly od vajec, ktoré narežeme na stĺpce a následne na jednotlivé kúsky (pracovný názov bunky). Ak máte dobrý orezavak alebo nôž, tak môžete na raz rezať aj viac vrstiev.  Pôjde to o to rýchlejšie.

collage5

Každú bunku zastrihneme štyri krát a trčiace cípy zostrihneme do tvaru lupeňa. Na fotke môžete vidieť všetky “vývojové fázy ” kvetu. V prvom momente sa možno zdá, že máte nastrihaných kopec kvetov, ale vždy radšej urobiť viac do rezervy. Kedže na jednú peknú ružu potrebujete dve až tri kvety, veľmi rýchlo sa míňajú .

untitled-9009

Konečne prichádza prvá kreatívna časť. Kvety si ľubovoľne nafarbíme a niektoré môžeme nechať v naturálnej podobe, alebo aj všetky – kreativite sa medze nekladú. Ja som sa rozhodla, že časť nechám naturálnu a ďalšie som nafarbila na ružovo a bielo. Nafarbené kvety necháme dobre vyschnúť na teplom mieste.

untitled-9017

Pri lepení kvetov si treba nájsť svoj štýl a spôsob. Ja som dve lupene kvetu prehla k sebe a ďalšími dvoma som ich zlepila. Takto vznikol ako keby púčik, ktorý som prilepila o ďalší kvet a jednotlivé lupene som dotvarovala a prilepila tak, aby vyzerali čo najrealistickejšie.

ashuasdhhusw

Ak máme hotové kvety, tak môžeme finalizovať. Najprv dobre prilepíme stuhu na zavesenie a následne na polystyrén lepíme kvety. Ak sme ich urobili dosť, tak to ide už rýchlo. Ja som musela dorábať :-D.

dssdsd

Hotovo, môžeme sa tešiť z výsledku. Dekorácia je efektná a preto sa podľa mňa hodí nie len na dekorovanie domova, ale aj na ozdobenie sály napr. pri svadbe.

collage3

Ja som svoju kvetinovú guľu položila do krištáľovej misky a veľmi sa z nej teším. Parádne zapasovala na stôl :) .

untitled-9060

Venček od sestry, ktorý ma inšpiroval a robí mi radosť na vchodových dverách.

untitled-9054

Trochu som ho ozdobila na Veľkú noc :-) .

untitled-9168

 

 

Share This