untitled-5598

Vysnívaná a dokonalá handmade svadba musí mať pekné “vyšperkované” družičky. Ja som si pre tie svoje pripravila družičkovské náramky, ktoré som vyrobila z tých istých kvetov, ako svoju svadobnú kyticu, hrebienok do vlasov a ženichové pierko. Preto sme spolu super ladili, ved uvidíte foto na konci článku :-) .Samotná výroba nie je taká jednoduchá a idylická ako sa môže na začiatku zdať, tak sa na to pripravte – dostatok trpezlivosti. Keď toho vyrábate toľko ako ja (8 družičkovských náramkov + doplnky pre nevestu a ženícha), tak Vám to zoberie dosť času a ku koncu aj chuti :D ale dá sa to zvládnuť.

untitled-5607

Potrebujeme:

  • dostatok realisticky vyzerajúcich umelých kvetov podľa vlastného výberu  (vo veľkosklade sa dá toho nájsť habadej od hrozných až po naozaj krásne vyzerajúce kvety ) Je na vašej kreativite ako si to nakombinujete. Treba myslieť na to, že ak to má dobre vyzerať treba mať vždy väčšie aj menšie kvietky, doplnkové kvietky, ktoré to oživia , ako napríklad gypsomilky alebo iné kvetinky. Odporúčam napozerať si obrázky na internete, prípadne hotové naaranžované kytice. A už v obchode si kvety prikladať a skúšať ako budu spolu vyzerať.
  • drôt zelenej farby
  • kliešte na drôt 
  • nožnice
  • lepiaca pištoľ + náplne
  • stuha 

collageggggg

Najprv si pripravíme všetky kvety, aby sme mali rozložené okolo seba čo máme k dispozícii. Kvety, ktoré sú v kyticiach alebo trsoch podelíme na jednotlivé kvietky so stonkou, prípadne menšie trsy kvetov. Drôt si nestriháme na cca 6 cm kusy, A teraz môžeme začať tvoriť, kombinovať a variovať. Ak si myslíte, že nemáte estetické cítenie, tak si naozaj napozerajte nejaké inšpirácie na internete. Ak robíte trochu väčšie kytice alebo náramky na družičky, tak odporúčam priebežne kvety spolu pridrôtovať. Napríklad ja som pri jednom náramku pre družičku vytvorila samostatne tri mini “kytičky”, ktoré som nakoniec pripevnila spolu. Lepšie sa takto pracuje a je to pevnejšie.Treba si nájsť spôsob. :) Pri drôtovaní kvetov si pomáhame kliešťami, pretože s nimi vieme lepšie a ľahšie pracovať s drôtom a ušetríme si ruky.

collagekkljjk

Ak už máme finálnu kytičku tak konce zastrihneme až po pridrôtovaný spoj. Aby družičky konce kvetov (čo sú v mnohých prípadoch drôty, nie len plast) nerezali, tak ich dobre “zalejeme” lepiacou pištoľou a na ich koniec nalepíme koniec stužky a dookola ju otáčame a lepíme až kým neschováme celú “stonkovú” časť až po kvety. Ak to máme tak si odstrihneme ďalšiu stužku (takú dlhú aby sa dala zaviazať na mašličku okolo ruky ( ja som skúšala na svojej + rezerva ). Stred stuhy pridrôtujeme o “stonkovú časť”, pod kvety  a konce drôtu ohneme dovnútra tak, aby netrčali a nepichali. Tento škaredý drôt schováme stužkou, ktorú naň nalepíme lepiacou pištoľou. Konce stuhy opelíme nad plameňom sviečky, aby sa nepárali.

collagedadddadd

Aby narámok dobre stal, tak treba si ho priebežne skúšať na ruke. Stonka bude stále odstávať, preto by sa mala opierať o kĺb ruky zboku. Tak nebude zavadzať ani tlačiť a družička sa bude cítiť pohodlne.

collagejjjj

Ta dá – hotový družičkovský náramok v akcii :) , myslím, že sa dievčatá z neho tešili.

_MG_0312foto zo svadby: Ferri Marcin  

A vyrábala som aj ďalšie doplnky a to moju svadobnú kyticu, hrebienok do vlasov a pierko pre ženícha. Hrebienok do vlasov bol najjednoduchší, zrejme aj preto, že bol poslednou vecou, ktorú som vyrábala a mala som už “skúsenosti” čo s čím ako nekombinovať a pripevniť a taktiež preto, že som nemusela bojovať s drôtom. Používala som len lepiacu pištoľ. Kvety som postupne aranžovala a kvalitne prilepila, aby vydržali celú svadbu. A tu je výsledok…. čo poviete? :-)

collagedhdijdfoto zo svadby: Ferri Marcin  

untitled-2-15

untitled-2-16

Svadobná kytica bol naopak môj prvý výtvor z tejto svadobnej, kvetinovej série. Nikdy pred tým som nič z umelých kvetov nerobila. Sama som bola zvedavá, ako to celé dopadne. Bola som prekvapená nie len ja, ale aj tí z okolia, ktorí mi vraveli, že nevesta mala mať kyticu zo živých kvetov. Postup bol presne taký istý , ako pri družičkovských náramkoch. Rozdiel je v množstve použitých kvetov a v tom, že treba dávať pozor aby mala kytica pekný tvar.

_MG_9374foto zo svadby: Ferri Marcin 

Som veľmi šťastná, že som sa rozhodla pre umelú kyticu. Je na nerozoznanie od živej z diaľky určite a ešte aj z blízka vyzerá perfektne. Mala som ju doma mesiac pred svadbou a postupne k nej ladila ďalšie veci. Nikto sa nemusel v deň svadby stresovať, že treba rýchlo utekať po kvety, dať ich do vody a pri manipulácii dávať pozor aby sa nespučili alebo nepoškodili. Verím tomu, že keby som túto kyticu hádzala tak by to prežila  :) . Ale hlavne ideme sa fotiť ešte dodatočne (na svadbe nám pršalo a ešte sme to nestihli) a kytica je stále dokonalá.

Mohlo by vás taktiež zaujímať, ako dopadla  Naša handmade svadba  alebo článok O tom ako sme si splnili sen ….

Share This