Počas roka ladíme náš interiér prevažne do neutrálnych farieb, ale na Vianoce sa mi vždy žiada výrazná zmena v podobe červenej farby. Tú som zakomponovala do výzdoby rôznymi dekoráciami, jabĺčkami a vianočnými ružami.

Na základe minulých skúseností som vedela, že vianočné ruže u nás nevydržia veľmi dlho. Preto som ich kupovala až na poslednú chvíľu. Chcela som mať istotu, že budú krásne počas sviatočných dní. Navyše ich predávali s výraznou zľavou, čo ma samozrejme potešilo. :-)

K vidieckemu obrusu v krémovo-červenej farbe som dokúpila ľanové servítky s pásikovým vzorom. Sviatočný stôl bol opäť vyzdobený prírodninami – vianočné ruže, brečtan, sušené pomaranče a jabĺčka. Do stredu stola som umiestnila staré váhy s amaryllisom a keramickým stromčekom dozdobených machom. Samozrejme nechýbali sviečky a svetielka.

Stromček sme zdobili spolu s dcérkou a v tomto prípade platí – čím viac ozdôb, tým lepšie. Hlavne spodné konáriky boli bohato nazdobené. :-)

Vanočný veniec z mojej dielničky.

Po sviatkoch mi rozkvitol aj amarillys. Je to moja úplne prvá cibuľka tohto kvetu a o to viac sa z neho teším.

Na Nový rok som odložila väčšinu dekorácií, hlavne tie v červenej farbe. Takýto jednoduchý, biely stromček sa nám zapáčil ešte viac a spolu s pompovou trávou vo váze a macrame vankúšom vznikol úplne odlišný vzhľad v boho štýle.

Sviatočné dni sú aj o návštevach a tak som upiekla mascarpone tortu. Pripravujem ju vždy podľa overených receptov na piškótu a krém – môžete si ich pozrieť v článku: Narodeninová oslava v štýle Frozen.

Výzdobu na vrchu vždy prispôsobím podľa aktuálnych skladových zásob domácnosti :) , sezóny či preferencií obdarovaného. Tentokrát vznikla táto vo vianočnom dizajne. Všetky prírodniny som pred zdobením najprv umyla a osušila.

Počas zimných mesiacov mi vždy v záhrade chýba zeleň a obzvlášť na vianoce živý vianočný stromček, ktorý by podtrhol zimnú výzdobu. Opakovane som kupovala ihličnany v kvetináčoch, ktoré boli neskôr na jar vysadené v záhrade. Niektoré sa ujali, rastú a tešia nás dodnes, no iné časom vyschli. Miesto na vysádzanie stromčekov tiež nie je neobmedzené a tak som hľadala iné riešenie. A moja kreatívna mamka mi vnukla skvelý nápad ako využiť staručičký plastový stromček. Tento náš má najlepšie časy už veľmi dávno za sebou, no napriek tomu sa mi z neho podarilo vyčarovať krásny strom.

Stromček pred a počas zdobenia

Na jeho skrášlenie stačilo zopár živých vetvičiek, ktoré som poukladala na pôvodné plastové konáre. Nepoužila som žiaden drôt ani nič iné na upevnenie. Niektoré vetvičky (napr. na špici a spodných konároch) boli pripevnené obtočením umelej vetvičky okolo živého konárika. Chcela som, aby bol trochu vyšší a preto je položený na sánkach. Ak ho dobre ukotvíte, tak určite prežije aj nástrahy počasia. Napriek tomu, že konáre nie sú priviazané, prežili aj silný nárazový vietor.

Hotový stromček

Na nový rok odložím vianočné dekorácie a až do jari nás bude tešiť jednoduchá prírodná výzdoba. Viac fotiek z exteriéru nájdete v článku Zimná výzdoba exteriéru 2022.

Ďakujem vám za vašu priazeň a podporu počas uplynulého roka. ❤

Prajem vám krásny, zdravý a úspešný nový rok 2023!

Viki

Share This