Počas celej jari som toho naozaj veľa vymýšľala, vyrábala, fotila a dekorovala. V tomto článku nájdete taký súhrn jarných inšpirácií z nášho domova.

Na začiatku jari som si urobila radosť nákupom jarných kvetín, ktorým som postupne našla miesto v rôznych dekoráciách.

Na jari mám najradšej chvíle strávené na záhradke s rodinou a kávičkou.

Obrovský  starý kôš som našla vyhodený za šopou. Nechal nám ho bývalý majiteľ domu. Bol plný odpadu, takže nebol pre neho zaujímavý a o to lepšie pre mňa. Po vyčistení som ho využila na dekorovanie.

S mojou mamkou sme vyrobili video na rýchlu jarnú dekoráciu v debničke. Článok ako na to si môžete pozrieť tu: DIY- urob si sám – Jarná debnička.

Niekedy sú tie najjednoduchšie dekorácie aj tie najkrajšie. Napriek tomu, že si viem vyrobiť zložité aranžmány tak u nás doma uprednostňujem jednoduchosť a prírodne materiály. Najradšej aranžujem do starej debničky a korytka.

Stará Singerka je mojim obľúbeným kúskom nábytku a preto na nej veľmi rada mením dekorácie. Začiatkom roka som dostala toto staré okno. Malo byť rámom na fotografie, ale kedže som nemala čas robiť výber fotiek tak som ho zatiaľ využila bez nich.

Dlho som túžila po modrej Hortenzii a tento rok som jej už neodolala. Najprv mi robila pár dni radosť v interiéry (kedže vonku ešte boli chladné noci) a neskôr som ju zasadila do záhradky.

Už dávnejšie som vyrábala črepník zo sadry v tvare škrupinky od vajíčka. Postup ako na to nájdete v článku: Veľkonočná dekorácia.

Počas jarného stolovania som opäť použila aj moje doma vyrobené spony na servítku. Ak si chcete vyrobiť podobné, tak postup nájdete v článku: DIY – spona na servítku.

Urobiť niečo zaujímavé na tejto komode je vždy výzva, kedže je naozaj veľmi veľká a väčšina dekorácii sa na nej stratí a vyzerá to potom zle. Začala som debničkou a stále som niečo pridávala a pridávala až sa mi to takto konečne zapáčilo.

Tento rok sme konečne vyskúšali výrobu škrupinkového venčeka, ktorý je peknou jarnou dekoráciou. Video postup ako na to si môžete pozrieť v samostatnom článku: DIY – urob si sám – Veľkonočný veniec zo škrupín od vajíčok. Oživí krb, ale aj vchodové dvere :) …

Počas jari som vytvorila aj niekoľko nových dekorácií. Jednou z nich bola táto obrovská viac ako 70 cm dlhá girlanda. Pri jej  výrobe som spotrebovala veľké množstvo kvetín a aj lepiacich tyčiniek. Na živo je ešte krajšia ako na fotke.

Vyrobila som aj pár zaujímavých venčekov.

Vintage venček v pastelových farbách cestoval ako darček až do ďalekej Ameriky :-) .

Tento dúhový venček bol robený na rozprávkový domček. Pozrite si fotku nižšie :) .

Takáto nádherné domčeky vyrába moja kamarátka Maťa a jej prácu si môžete pozrieť na jej stránke TU.

Kedže už máme záhradkársku sezónu v plnom prúde pripájam aj pár inšpirácií do záhradky z môjho archívu.

Hubky z cementu sú milou záhradnou dekoráciou, ktorú si môžete rýchlo a ľahko vyrobiť aj vy a nepotrebujete k tomu nič špeciálne ani drahé. Podrobný foto postup ako na to nájdete v článku:  DIY – dekorácia do záhrady – hubky z cementu.

Kedže vrece cementu je naozaj veľké určite vám zvýši materiál a môžete sa postiť aj do originálnych kvetináčov. Postup ako na to nájdete v článku: Štýlové kvetináče z betónu (nie len) do záhrady.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Share This