S príchodom teplejších a slnečných dní ožila aj moja chuť tvoriť, fotiť a dekorovať. V dnešnom článku vám sprostredkujem kúsok z nášho jarného domova. Verím, že nájdete zopár inšpirácií. :-)

Z potravín som priniesla košík čerstvých surovín, z ktorých som pripravila chutné raňajky pre celú rodinu.

Na raňajkové muffiny potrebujete len šunku, špenát a vajíčka. Všetky suroviny v tomto poradí navrstvíme do silikonových formičiek. Pečieme v rúke na 180 stupňoch cca 15 – 17 minút. Sledujeme si ich podľa bielka – ak je upečené, tak sú hotové. Muffiny nakoniec dozdobíme petržlenovou vňaťkou. Podávame s chrumkavým chlebíkom a čerstvou zelenou.

Na konferenčný stolík som vyrobila jednoduchú jarnú dekoráciu. Sklenenú misu som vystlala machom, naplnila zeminou a vysadila jarnými kvetinami – tulipánmi, hyacintmi a primulkou. Celý postup nájdete TU.

Tohto roku ostali všetky veľkonočné vajíčka a zajace v krabiciach na povale. Na výzdobu poslúžili čerstvé kvetiny, slepačie vajíčka a vankúše so zajačou potlačou, ku ktorým som dokúpila hrnčeky s rovnakým motívom.

Zákutie s lavičkou dozdobil veniec z pivoniek, ktorý môže byť Váš, stačí napísať správu. :)

Na vchodových dverách visí veniec, ktorý som vyrobila z umelých tulipánov a brečtanu. Celý videopostup nájdete TU.

Ako zaujimavý črepník na cibuľoviny mi poslúžila stará forma na pečenie.

Od mamky som dostala nádielku ďalších kvetín – čemericu, snežienky, sirôtky, krokus a iris.

Medzičasom som stihla aj prvý väčší nákupe v záhradníctve. Chystáme nový vyvýšený záhon plný trvaliek. Verím, že príjemne oživí priestor vedľa domu. Viac fotiek už čoskoro. :)

Mimochodom v aprílovom čísle magazínu Moja chalupa nájdete množstvo zaujimavých článkov, nápadov a inšpirácií. Medzi nimi aj ten môj s postupom na výrobu hniezda. Video nájdete v samostatnom článku: DIY – hniezdo z prútia.

Želám krásne jarné dni.

Viki

Share This