V dnešnom článku by som Vám chcela sprostredkovať atmosféru našej jesennej záhradky. Po prvýkrát som urobila aj tématické video s výzdobou. Verím, že o to viac sa budete cítiť ako na návšteve u nás doma. :)

Hanny a náš nový mačací obyvateľ Leo si užívajú jesennú pohodu.

Na dekoráciu okna som využila Astry, Vres, Kapusty, Chryzantému a Margarétky. Uvidím, ako sa im bude v črepníku páčiť a neskôr ich vysadím do záhrady.

V záhrade u mojich rodičov vyrástlo množstvo nádherných Láskavcov. Niektoré majú aj vyše dvoch metrov. Sú ozdobou záhrady a aj interiéru. Vo váze vydržia niekoľko dní. Potom ich môžete vysušiť a na jar roztrúsiť v záhone. Ja som ich ani nesiala a vyrástli mi na niekoľkých miestach. Tieto rastliny som presadila do črepníka. Pár dni to vyzeralo, že to nezvládnu (boli ohnuté až po zem), no nakoniec prežili a sú krásne. V sušenom stave už nemajú takú peknú farbu, ale dajú použiť aj do dekorácií. Mimochodom z mletých semien Láskavca sa získava múka, ktorá sa dá použiť na pečenie. To som zatiaľ neskúšala, len som sa dopočula. :)

Láskavce v záhrade mojich rodičov
Láskavec v črepníku

Jesenný veniec vznikol rýchlou premenou vysušeného jarného venca. Stačilo len zopár vetvičiek a umelých sukulentov, ktoré som nastrkala do venca a doslova za päť minút vznikol celkom nový veniec.

Jesenný šat dostal aj bicykel, ktorý som zrenovovala ešte na jar. Priebežne si ho podľa nálady presúvam na rôzne miesta v záhrade. Celý článok (aj s videom) z renovácie si môžete pozrieť v článku: DIY – Bicykel ako záhradná dekorácia.

Na bicykel som umiestnila jednoduchú tabuľku, ktorú som si vyrobila tiež sama.

Okrasné tekvičky som dostala od suseda a tie ďalšie sú vyrobené z betónu. Postup na ich výrobu nájdete tiež na blogu: DIY – jesenná dekorácia – tekvičky z betónu.

Nakoniec pridávam krátke video z našej záhrady.

Dúfam, že Vás dnešný článok inšpiroval, želám pekný večer.

Viki

Share This