V dnešnom článku by som vám chcela ukázať pár momentiek z nášho adventného domova. Postupne sa u nás “zvianočnieva”, ale len veľmi pomaly vyťahujem drobné dekorácie a svetielka. Tu pravú sviatočnú atmosféru so stromčekom si chceme vychutnať až počas Vianoc.

Pamätám si, že ako deti sme vianočný stromček zdobili až 24. decembra a neskutočne sme sa na to tešili. Bolo to také pravé “čaro Vianoc”. Rovnaké spomienky ma aj môj manžel a preto sme sa zhodli, že nebudeme mať Vianoce mesiac vopred.

Aj nás navštívil Mikuláš :)

Pred dvoma rokmi sme si to ale vyskúšali, pretože sme u nás doma natáčali Vianočný klip. Článok si môžete pozrieť tu: Natáčanie videoklipu k pesničke “Vianočná”. Z tohto videoklipu sa neskutočne teším, mám na tento deň krásne spomienky, ale pamätám si aj to, že 24. decembra som už namala tu skutočnú sviatočnú náladu. Celá výzdoba vrátane stromčeka sa mi úplne “okukala”. Všetko má podľa mňa svoj čas, ale každý nech si robí ako uzná za vhodné. :))

Vianoce sú u nás vždy v tradičných farbách – bielej, červenej a zelenej. Všade je veľa svetielok, sviečok, ručne vyrobených ozdôb, voňavých, prírodných materiálov a dekorácií. Inak to nebude ani tento rok.

Počas dlhých zimných večerov som stihla vyrobiť niekoľko nových ozdôb vo vidieckom štýle z toho čo som našla doma.

Kedže som úplný antitalent na šitie, tak som rukavičky vyrobila z filcu za pomoci lepiacej pištole. Najrýchlejšie vyrobenou ozdobou boli muchotrávky v orechovej škrupinke. Na stromčeku budú aj sušené pomaranče.

Snehové vločky vyrobené z modelovacej hmoty

Výroba ozdôb z modelovacej hmoty veľmi bavila aj Hannah. Vyrobila krásne darčeky pre starých rodičov.

Ozdoby počas výroby – po vyschnutí ich bude ešte maľovať

Na stromček som vyrobila aj mini domčeky. Na ich výrobu som použila rolku od toaletného papiera, tvrdý papier, jutovú stuhu a špagát, stabilizovaný mach, šišky a lepiacu pištoľ. Výroba je rýchla a jednoduchá až na strechu zo šišiek, s ktorou sa treba pohrať. :)

Mimochodom ak by ste sa chceli o našom bývaní dozvedieť niečo viac tak vám dávam do pozornosti dva príjemne rozhovory o našom bývaní. Jeden bol pre Marianne bydlení môžete si ho pozrieť tu: Cesta k vysněnému domu byla trnitá . A druhý pre magazín Stavebnictvo a BývanieNa maďarskom vidieku vytvorili originálny kus Provensálska.

V nedeľu sme zapálili 3. adventnú sviečku s názvom “priateľstvo“. Partner mojej najlepšej kamarátky absolútne nerozumie tomu, ako sa my dve vôbec môžeme kamarátiť. A to už 20 rokov! ❤ Áno, sme veľmi rozdielne, na mnoho vecí máme úplne odlišné názory, ale napriek tomu sa vždy vzájomne vypočujeme. Viem, že nech jej poviem čokoľvek, tak tu bude pre mňa. Je jednou z mojich najväčších kritičiek pri všetkom, čo robím a viem, že mi nebude klamať a povie mi narovinu svoj názor aj vtedy, keď to nebude príjemné.

Som veľmi vďačná za všetkých priateľov a dobrých ľudí v mojom živote. Ďakujem aj za Vás, priatelia, že ma podporujete na mojej kreatívnej ceste!

Želám krásny adventný čas!

Share This