Pár týždňov dozadu sme u nás doma robili Vianoce. Doslova so všetkým čo k tomu patri – kompletnú výzdobu a celú štedrú večeru. Nie preto, že by sme boli nedočkaví, ale preto, že sme natáčali hudobný videoklip k pesničke “Vianočná” od Petra Ondriu, prezývaného tiež slovenský Louis Armstrong. Možno sa práve pýtate ako sa stalo, že sa klip natáčal u nás doma. Môj manžel je totiž filmár /www.altway.eu/ a oslovil ho Peter so svojou pesničkou, na ktorú chcel natočiť videoklip. Všetci sme sa zhodli na tom, že u nás doma urobíme lepšiu vianočnú atmosféru, ako niekde v sterilnom štúdiu.

Prípravy na natáčanie trvali niekoľko dní avšak posledné dva dni boli najnáročnejšie. K pravej vianočnej atmosfére patrí vianočný stromček a ten do videa musel byť naozaj obrovský a krásny aby vytvoril čarovnú atmosféru. Pôvodne mal “stromček ” približne 4,5 metra avšak museli sme z neho kúsok odrezať aby sa nám vošiel do obývačky. Po jeho veľmi špeciálnom a improvizovanom ukotvení sme začali zdobiť. Len ozdobiť stromček trvalo pár hodín a následne sme pokračovali ďalej – ozdobiť girlandy na komody, ďalšiu nad kozub, pripraviť vianočný stôl, všetko upratať a ešte nachystať kompletnú štedrú večeru.

Všetko sme to nakoniec stihli a zvládli aj za pomoci našich rodičov. Kým manželovi rodičia strážili našu dcérku Hannah, tí moji pomáhali pri zdobení a varení štedrej večere. Niekedy po polnoci sme konečne mali všetko hotové a vtedy som od radosti nafotila tieto fotky. Nech sa páči vstúpte do nášho vianočného domova :)  .

Následujúci deň okolo obeda dorazila rodinka Ondriová k nám domov. Spoločne sme si dali kapustnicu a s manželom režisérom sa prebral plán natáčania. Dá sa povedať, že prvé dve hodiny neboli ani tak o točení, ako o synchronizácií kamery v priestore a účinkujúcich. Počas týchto skúšok sa vychytali všetky detaily aby pri ostrej klapke každý presne vedel čo má kedy presne urobiť. Moje zákulisne fotky fotky vznikali len počas skúšky a prestávok. Počas ostrej klapky sme museli byť všetci okrem účinkujúcich a operátora kamery schovaní na chodbe.

Foto: režisér dáva účinkujúcim pokyny

Klip je pre Petra o to cennejší, že v ňom nevystupujú profesionálny herci, ale jeho vlastná rodinka – manželka Dáša a ich tri deti – Sofia, Paula a Peter. Syn Peťko má len 6 rokov, a preto ho bolo potrebné priebežne udržiavať v dobrej nálade a motivovať k spolupráci. O to sa priebežne staral môj manžel Michal :) . Celkovo sa celá scénka opakovala približne 30 krát, kým boli všetci účinkujúci spolu s kamerou dokonale zohratí.

Foto: Najväčšia odmena po natáčaní bola keď sme si všetci konečne dali šalát a rezne :-D

Foto: Po tréningu nasledoval výber oblečenia na prvú ostrú klapku. 

Režisér na začiatku povedal: “Ak sa pomýlite viete to len vy, pokračujte ďalej vo svojej úlohe až dokonca, akoby sa nič nestalo! ” A na konci jednej klapky sa Peter priznal, že jedol kapustnicu vidličkou, kedže sa mu niekde pri servírovaní deťmi stratila lyžica :-D .

Rodinke som urobila pár fotiek na spomienku .

Na záver sa s Petrom odfotil aj realizačný tím :) …

Hotový klip si môžete pozrieť tu:

O klipe písali dokonca vo viacerých známych médiách. Veľmi nás to všetkých zainteresovaných potešilo, keďže sme sa pokúsili vyrobiť trošku neštandardný klip na dnešné pomery. Žiadne rýchle strihy, žiadni profesionálni herci…len Peter s rodinou a celý klip natočený na jeden jediný záber. Taktiež sme chceli prostredníctvom tohto úprimného klipu poukázať na dôležitosť hodnôt ako sú rodina, či viera – a to sú veci, ktoré v dnešnej dobe nie sú pre bulvár až také “in” ako väčšina súčasných senzácií :) . Avšak výnimka potvrdzuje pravidlo a tu je zoznam na spomínané články:

Želáme vám krásne Vianoce!

Share This