Najkrajšiu časť jesene už máme za sebou a toto sú posledné, farebné fotky z nášho exteriéru. Lístie už pomaly opadáva aj z domu a všetky muškáty sú už v pivnici. To je čas, kedy mám o to viac rada tuje a kamenné ruže, ktoré mám kade tade v črepníkoch. Prežijú aj prvé mrazy a sú krásne aj skoro na jar. V zime ich schovávam pod striešku, lebo tie obyčajné terakotové kvetináče pôsobením mrazov praskajú.

O to viac sa teším, že mám nový, drevený kvetináč, ktorý môže byť vonku celoročne. Vznikol recykláciou. Nedávno som od susedky dostala zničenú, drevotrieskovú debničku. Vyzerala, že je len už na vyhodenie /škoda že som ju zabudla odfotiť/, ale ešte držala dobre po kope a tak som ju zobrala domov. Oškrabala som starú farbu a môj šikovný ocko ju obložil drevom. Po dvoch náteroch farby je ako nová. Nasadila som do nej kvietky, pridala lampáš a tekvicu a hneď vyzerá k svetu. Určite bude ešte dlho slúžiť.

Tento rok sa nám urodilo množstvo tekvíc a tak ich máme úplne všade.

Veľmi sa mi páči rôznorodosť, ktorú ponúka dom obrastený Paviničom. Cez rok sa na našom dome vystrieda niekoľko rôznych vzhľadov. V zimných mesiacoch máme kamenný dom, v lete je zelený a na jeseň zas nádherne pestrofarebný.

Veniec z javorového lístia skvele zapasoval k jesennej fasáde domu :) .

Pozrite si aj článok Premeny domova 22 – jeseň plná inšpirácií

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This