Túto jeseň som si jesenné dekorovanie naozaj užila a to viac ako po predchádzajúce roky. Tento článok je takým odhliadnutím sa za tým, čo všetko som vymyslela a vyrobila. Dúfam, že Vás poteší a pohladí na duši.

Prvá fotka vznikla po tom, čo som si domov doniesla prvé jesenné kvietky a ďalšie prírodné dekorácie.

Foto: na fotke sú okrem prírodných tekvičiek aj betónové. Uhádnete ktoré? :) 

Prvý z mojich tohtoročných, jesenných venčekov. Nechcela som vytvoriť klasický pestrofarebný veniec, ale niečo “iné”, a tak vznikol tento veniec.

Na dekoráciu okna som použila moju obľúbenú starú debničku, do ktorej som posadila Tuju, Starčeka, Vresy, kapustu a ešte cyklamenový kvet (nezapamätala som si názov), ktorý ma v obchode oslovil.

Ozdobenie okna mi nestačilo, a tak som pokračovala ďalej aj pod oknom.

Minulý rok som do jesennej výzdoby zakomponovala tekvičky z betónu, ktoré som vyrábala spolu s mojou sestrou.  Vtedy sa mi páčili v pôvodnej farbe a tento rok som ich skúsila oživiť farbami.

Myslím, že z diaľky sú úplne na nerozoznanie od tých reálnych. Podrobný foto postup ako si vyrobiť podobné tekvičky nájdete v samostatnom článku DIY – jesenná dekorácia – tekvičky z betónu.

Teším sa, že po ochladení sa prišlo ešte nádherné babie leto. Pre mňa nie je chutnejšia káva, ako tá v záhrade s výhľadom na moje kvetiny.

Jesenná výzdoba nemusí byť vždy len pestrofarebná. Mne sa veľmi zapáčila aj kombinácia zelenej, bielej a striebornej.

Na jesenné dekorácie nemusíte míňať veľa peňazí. Niekedy stačí ísť si vyčistiť hlavu do prírody a cestou nazbierať šišky, listy, oriešky a ďalšie jesenné plody.

Kúsok jesennej atmosféry som vniesla aj do altánku.

Posledné dni sú tak krásne, že trávime maximum času v prírode a vždy si kúsok z nej donesieme aj domov. Naposledy to boli šípky a hneď som vytvorila nový venček, ktorému som našla miesto v kuchyni. Keď ma omrzí, tak šípky postupne otrhám, umyjem a uvarím z nich čajík.

Toto staré okno som dostala už dávno a malo isť na chodbu ako “rám” plný fotiek. Zatiaľ sa však stalo súčasťou našej obývačky. Raz je na stole so Singerky a inokedy na komode. Väčšinou ho ozdobím nejakým venčekom.

Foto: ďalší z mojich jesenných venčekov 

Dostala som nádherný cykláménový Vres. Pomerne rýchlo mi vyschol a tak som ho ostrihala a dala do vázy, nech ma ešte chvíľu poteší.

Okrem interiéru máme jedno staré okno aj na záhrade. Už nemalo sklá, čo sa mi tu aj hodilo. Z okna som odstránila starý náter, vykartáčovala som ho drôtenou kefou a nakoniec som ho naolejovala obyčajným kuchynským olejom. Myslím, že pekne oživilo prázdnu tehlovú stenu. Okolie som ozdobila jesennými prírodninami.

Ešte mám ďalšie tri staré okna, ktoré čakajú na svoje umiestnenie už sa teším čo s nimi vymyslím.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This