Po dlhšej dobe som pre vás pripravila článok z nášho domova a verím, že o to viac sa vám bude páčiť. Nech sa páči vstúpte …

Toto leto neskutočne zbehlo a ja som zistila, že som sa mojej záhradke takmer vôbec nevenovala. Naša Hannah začala v máji chodiť a odvtedy som sa dostala len k nevyhnutným úkonom ako polievanie, strihanie a sem tam ťahanie buriny. A už vôbec som sa nestihla tešiť z každého nového rozkvitnutého kvietka a všetko fotiť ako predtým.

Napriek tomu nás záhradka milo odmenila. Po troch rokoch od nasadenia egrešov a čiernych ríbezlí sme mali konečne prvú poriadnu úrodu a ja som uvarila svoj prvý džem v živote. Bola to síce len jedna dávka, ale urobila mi veľkú radosť.

Pripájam aspoň pár záhradných momentiek.

Koncom júna oslavovala Hanny svoj prvý rok. Nerobili sme veľkú oslavu, ale mali sme malé posedenie u mojich rodičov. Bolo úplne spontánne, a taká bola aj torta, ktorá bola hotová aj s nákupom za pol hodinku :-D. V obchode som kúpila jeden tortový korpus (nakrájaný na tri poschodia), pol kila tvarohu, med a ovocie, ktoré sme v záhradke nemali. Doma som korpus natrela domácim džemom a naplnila tvarohom zmiešaným s pár lyžičkami medu. Do jedného poschodia som pridala aj kúsok ovocia. Na vrch torty som dala opäť plnku a poukladala zmes kúpeného a záhradného ovocia.

Torta mala obrovský úspech a všetkým sa veľmi páčila a samozrejme aj chutila. Oslávenkyňa ešte nevnímala, že ma svoj deň, ale tešila sa zo spoločnosti a aj z torty, ktorá jej veľmi chutila.

Z návštevy od babky sme si doniesli plný kufor Hortenzií a dva venčeky, ktoré som  stihla vyrobiť ešte tam. Hortenzie v moje záhradke majú len tri roky a veľmi nekvitnú. Hneď som začala Hortenziami ozdobovať celý dom.

    Foto: zátišie v detskej 

Na jedálenský stôl sa mi žiadalo niečo iné ako “len” váza a preto som naň urobila maxi veniec z Hortenzií a ďalších doplnkových kvetov. V tento deň sme čakali návštevu a preto som aj prestrela stôl.

Foto: Aj obyčajná plechovka môže byť peknou vázou :) stačí lepiaca pištoľ a stužky. Mimochodom táto plechovka je jedna z váz ktoré sme mali na našej svadbe :) 

Urobila som si radosť a kúpila som nové okrúhle vankúše, ktoré krásne ladia k tým starším. Novinkou sú aj levanduľové dózy, ktoré som dostala ako darček. Každý kto ma dobré pozná vie čo mi urobí radosť a tak stále dostanem niečo pekné čo sa mi krásne hodí :-) …

Na faceboooku som už skôr zverejnila fotku hortenziového venčeka a dostala som veľa otázok ako vyzerá po uschnutí. Tak pridávam fotku s odstupom cca troch týždňov. Veniec uschol a je stále nádherný. Pestrofarebné, výrazné farby sa zmenili na jemné pastelové odtiene. O pár mesiacov bude celý uschnutý a  “do žlta” a stále bude pekný. Napríklad ten minuloročný mám ešte stále v spálni na dverách.

Ak si chcete urobiť podobný venček tak si pozrite článok Vintage venček z Hortenzie, kde vám ukážem ako na to. Taktiež by vás mohlo zaujímať ako vyzeral náš domov vyzdobený hortenziami minulý rok – článok nájdete TU.

Na dvore nám už dozrievajú slivky, uvidíme čo z nich budeme robiť.

Želám vám aby ste si užili posledné prázdninové dni. Ja si idem užiť moju chvíľku oddychu s kávičkou v ruke :), kým Hannah spí  …

Priebežne viac fotiek a noviniek nájdete na mojom Facebook-u a instagrame.

S pozdravom 

Share This