Tento rok som sa rozhodla urobiť Veľkú noc inak. Všetky pestrofarebné dekorácie ostali odložené v krabici a mojou malou výzvou bolo vymyslieť prírodnú, ale zároveň štýlovú výzdobu …

Na dvere som si urobila prírodný venček, ktorý som uplietla z prútia. Do neho som napichala bahniatka a sušené kvietky, ktoré som mala vo váze od jesene. Lepiacou pištoľou som nalepila vajíčka a veniec na Veľkú noc bol na svete:) .

Na dekorovanie som nič špeciálne nedokupovala, len živé kvietky. Umelé vajíčka v naturálnom vzhľade  sa mi našťastie zvýšili z výroby jarných vencov a drevených zajačikov som si kúpila priebežne vo výpredaji.

Najprv som nemala jasnú predstavu, ako má vyzerať náš sviatočný stôl. Ale nové vankúše mentolovej farby a ďalšie dekorácie v mentolovo – tyrkysových odtieňoch, ktoré som doma našla ma inšpirovali …

Jarný košíček, ktorý som dostala na MDŽ si našiel uplatnenie aj po odkvitnutí primulky a Hyacintov. Stačilo prihodiť pár vajíčok a pár umelých kvietkov.

Inšpiráciu na menovky z drevených ceduliek som videla už dávnejšie na internete. Kedže som nemala kriedu tak som mená napísala akrylovou farbou. Zároveň sa to pri vyberaní servítky neošúcha.

Kedže tento rok sa príroda zobúdza pomaly, tak som smutné konáriky ozdobila s umelými kvetmi za pomoci lepiace pištole.

Konečne som do nášho domova dostala mentolovú farbu, ktorá patrí k mojim obľúbeným. Manžel s ňou nie je stotožnený, kedže je to podľa neho nemocničná farba :-D . Preto som s ňou musela narábať opatrne a neprehnať to.

Na záhradke ešte nie je veľmi čo fotiť, kedže príroda sa ešte len prebúdza…

A ako to vyzeralo počas chystania Veľkonočných dekorácií? … keď sa tvorí tak poriadok musí isť bokom :D …

Želám Vám Veselú Veľkú noc !

 

Share This