S Hanny sme si pre starých rodičov vyrobili malý darček. Odtlačok ručičky v srdiečku ako spomienku na jej prvé Vianoce. Jednu takúto ozdôbku sme si nechali aj pre seba :) …

Originálne balenia určené na uchovávanie odtlačok detských ručičiek či nožičiek sú veľmi drahé. Sady ktoré som našla sa pohybovali od 17 eur vyššie. Preto som sa rozhodla urobiť si ekonomickejšiu verziu po svojom :-) …

POTREBUJEME:

  • modelovaciu hmotu (odporúčam samotvrdnúcu na vzduchu – kúpite v kreatívnych potrebách, alebo v predajniach Kik a Tedi – kilo 3,50 eur. Niektoré hmoty sa pečú v rúre takže si treba prečítať návod na ich použitie. )
  • valček na cesto
  • vykrajovačku na perníky
  • akrylové farby + štetec
  • špagát prípadne stužku
  • nožnice
  • dieťa :-D

POSTUP:

Modelovaciu hmotu si rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm. Rúčku alebo nožičku dieťaťa pritlačíme o modelovaciu hmotu. Niektoré hmoty sú dosť silné takže treba rúčku / nožičku dobre popritláčať. Ak sa nám odtlačok podaril tak ho môžeme s vykrajovačkou vykrojiť. Ak nie tak hmota sa dá opakovane znova vyvaľkať. Nezabudnite urobiť dierku na šnúrku. Ja som na naše srdiečka s nožíkom vyryla meno Hannah a 6.m ( ako 6 mesiacov).  Ak máme samotvrdnúcu hmotu tak ju necháme na teplom mieste odležať až do úplného vytvrdnutia. Prípadne s inou hmotou podľa návodu na obale.

Foto: Naše darčeky pre starých rodičov sú už zabalené pod stromčekom a naše srdiečko už visí na stromčeku. 

Niektoré hmoty robia po vyrezaní nepekné, zubaté okraje. Tie môžete uhladiť rukou hneď po vykrojení ale ja ich radšej oškrabávam s nožíkom po vytvrdnutí. Namiešame si farbu a podľa vlastnej kreativity ozdôbku vymaľujeme. Nakoniec dorobíme špagát na zavasenie, prípadne ozdobíme mašličkou.

Foto: Hanny sa najviac páčila mašlička 

Pozdravujeme Hanny a mamka 

Share This