V tomto článku Vám ukážem malý kúsok z krstín našej Hannah a aj jej izbičku.

Naša Hanny má už svoj veľký deň za sebou, už je Božie dieťa :-). O tom či našu Hannah necháme pokrstiť sme nediskutovali. Pre manžela aj pre mňa to bolo samozrejmé. Obaja totiž pochádzame z kresťanských rodín a k viere sme boli od mala vedení. Našu dcéru preto chceme k viere viesť, avšak nenásilným spôsobom.

Foto: na ľavo moje promócie, na pravo záber z našej svadby. 

Hannah sme nechali pokrstiť v “našom” Seminárnom kostole v Košiciach. Tu sa totiž za posledné roky udiali najdôležitejšie udalosti v našich životoch. Ja som tu mala promócie a pred rokom sa tu konal aj náš sobáš. Tento kostol má pre nás akési čaro. Hanny krstil duchovný otec, ktorý nás oddával.

Slávnostný obed pre najbližších sme mali v reštaurácií. Prichystali nám tam kráľovské pohostenie a čarovnú vintage výzdobu. Krstná nám doniesla nádhernú tortu, ktorú sama spolu so svojou maminou pripravila. Ani neviem či lepšie vyzerala, alebo chutila. Nadýchaná piškóta a našľahaný smotanový krém s ovocím, moja obľúbená kombinácia :-).

Moja šikovná sestra pre Hanny vyrobila plienkovú tortu. Zakomponovala tam samé praktické veci. Handmade koalka je úžasná, sama by som s ňou zaspávala :-) . AJ ostatným hosťom ďakujeme za krásne a praktické darčeky.

Niekoľko týždňov pred začatím realizácie detskej izby som si urobila v mobile náčrt, ako by mala vyzerať. Pri kreslení návrhu som už mala vybraté jednotlivé kúsky nábytkov a doplnkov, ktoré som chcela kúpiť. Úplne všetko sa mi ešte nepodarilo zohnať, preto som musela trochu improvizovať :-) .

Foto: Môj náčrt a reálne prevedenie 

Izbičku pre Hannah som začala reálne chystať v 9. mesiaci tehotenstva. Kedže je náš tato veľmi pracovne zaneprázdnený, tak mi s maľovaním pomohli moji rodičia (tí mi vždy pomôžu zrealizovať všetky moje vízie ak na ne nestačím :-) ). Samozrejme som pomáhala v rámci mojich možností aj ja. Na stenu som kúpila ružovú farbu, ktorú sme kombinovali s bielou, aby izba neostala až príliš tmavá a fádna. Tým, že máme v tejto izbe oblý strop, tak to vyzerá ešte o to zaujímavejšie…

Foto: Dodatočne Hanny dostala ku krstu aj túto krásnu spomienkovú krabičku.

V izbe má Hanny dve komody Hemnes z Ikei. Sú skvelé, lebo ponúkajú veľmi veľa úložného priestoru. Jednu som dočasne povýšila na prebaľovací pult. Hneď pod prebaľovacou podložkou mám po ruke plienky a všetko potrebné. Zrkadlo so šperkovnicou je darček od manžela. Mali sme ho v spálni, ale momentálne sa mi viac hodilo do detskej pre našu princeznú.

Ku komodám som kúpila aj nočný stolík z rovnakej sady. Zaujímavosťou je, že postieľka v ktorej Hanny spí je 18 rokov stará. Kúpila ju ešte moja sestra pre svojho, dnes už dospelého syna. Bolo na nej vidieť známky používania, preto som kúpila farbu, ktorá má certifikát na detské hračky a pretrela som ju. Hneď vyzerá ako nová.

Obraz “The wishing tree” som namaľovala už dávnejšie. Mala som viac ponúk na jeho odkúpenie, ale nechala som si ho pre seba. Je môj srdcový a vedela som, že mu časom nájdem v našom domove miesto. Tak skončil u Hanny v izbičke…

P.s. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli pri realizácii izbičky pre Hanny!

S pozdravom 

Share This