Už v pôrodnici som si povedala, že našej malej Hannah urobím spomienkový album kreatívnym spôsobom. Nechcela som “len” zakladať fotky. Chcela som pre ňu uchovať aj iné drobnosti ako napríklad náramky z pôrodnice, gratulačné pohľadnice a ďalšie veci, ktoré by inak ležali len niekde zabudnuté, či stratené … 

Výroba takejto spomienkovej knižky je veľmi jednoduchá a rýchla. Nepotrebujete nič špeciálne, len prázdny nalepovací album (ja som ho kúpila v Pepcu za necelých 5 eur – mali rôzne dizajny), lepidlo, fotky a prípadne ďalšie maličkosti, ktoré chcete uchovať.

Foto: Práve lepím pohľadnicu, ktorú som dostala na moje narodeniny (20 dní pred narodením Hannah) od netere Tami. Venovanie bolo aj pre Hanny s popisom, nech už príde na svet :-) . 

Album pre Hanny začína našou svadobnou fotkou, pokračuje tou tehotenskou, ultrazvukovými zábermi a fotkami urobenými tesne po pôrode. Ďalej som tam nalepila aj naše náramky z pôrodnice a menovku, ktorú mala Hanny na postieľke. V albume sú aj gratulačné pohľadnice a pár fotiek urobených už doma. Uvidíme, aké bude ďalšie pokračovanie jej príbehu …

Foto: “Halóóó mami, vypadol mi cumlík, uááááá… prepínam.”

Pomedzi fotky, chcem ešte dopísať krátke komentáre. Na koniec albumu dolepím obálku, v ktorej bude bonusový obsah – vytlačené najzaujímavejšie články z môjho blogu o jej živote. Ako prvý bude ten o jej pôrode, ktorý je ešte momentálne v príprave.

Plán je vyrobiť, každý rok až do jej 18. narodenín jeden spomienkový album, v ktorom bude mať zachytené najkrajšie momenty a zážitky z daného roka. K osemnástke teda dostane 18 sentimentálnych knižiek, ktoré jej ukážu prierez jej doterajším životom :-) . Verím, že to raz ocení…

Keby som niečo také dostala ja, tak by som sa veľmi potešila. Dokonca, aj môj manžel zhodnotil, že je to skvelý nápad a dodal: “prečo som niečo také nedostal od rodičov aj ja?! “. Priznám sa, že vyrobiť takýto album bol môj nápad, ale myšlienka o priereze života až do 18. narodenín bola jeho.

Foto: A samozrejme našu Hanny fotíme aj naďalej :) …

Album má miesto momentálne v detskej izbičke, na ktorej som začala pracovať ešte v tehotenstve a priebežne pokračujem (podľa toho, ako Hanny dovolí…). Toto je len malý kútik z nej. Keď už bude hotová, tak o nej urobím článok.

S pozdravom 

Share This