_D3_1852

Sestra nám minule poslala jablkový koláč. Ja tie jablkové až tak veľmi nemusím, ale tento ma fakt dostal. Spojenie krehkého cesta, chutných orechov a jablka bolo úžasné. Preto som kúpila lístkové cesto a podľa “chuťového odhadu” čo asi použila som ho urobila. Zistila som, že je nie len veľmi chutný, ale aj rýchly – toto spojenie mám najradšej :) .

_D3_1823

Potrebujeme:

  • 1 ks lístkové cesto (ideálne vyvaľkané, chladené)
  • med alebo javorový sirup
  • mleté orechy
  • 2 jablka
  • mletá škorica

* Za normálnych okolností je tento recept super rýchly. Ale mňa po rozbalení čakala zrada od cesta :-D (viď foto ako bol po rozbalení dolámané..) . Musela som sa teda chtiac – nechtiac s koláčom pracnejšie vyhrať … Odporúčam teda nechať cesto vkuse a nakrájať až po upečení. Ušetri to veľa času a na chuti to koláču rozhodne neuberie.

_D3_1828

Postup:

Lístkové cesto rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Celý povrch potrieme medom. Na med posypeme mleté orechy. Jablká umyjeme, ošúpeme a nakrájame na plátky. Tesne vedľa seba ich naukladáme na koláč. Jablka jemne pokvapkáme medom. Na vrch opäť opäť posypeme orechy. Upečieme ” do zlatista”. Po vychladnutí nakrájame a môžeme posypať škoricou alebo práškovým cukrom. U nás doma mali koláčiky veľký úspech, nestihlo sa za nimi ani len zaprášiť…

collage1

_D3_1846

Dobrú chuť !

_D3_1852

S pozdravom 

Share This