_D3_3430

Ďalší jarný, farebný a kvitnúci článok z nášho domova.  Dúfam, že Vás aspoň trošku inšpiruje, alebo aspoň pohladí na duši, tak ako mňa, keď som ho pre Vás pripravovala…

collage12

Tento rok som si zamilovala orgován. Je pravda, že vo váze síce veľmi dlho nevydrží, ale aspoň na chvíľu domov rozvonia, spestrí a skrášli.

_D3_3429

_D3_3445

collage23

Aj my máme jeden obrovský orgovánový strom na záhrade a nevieme sa naň vynadívať…

_D3_3924

orgovan                                                                          Foto: Orgován cvaknutý na prechádzke 

Dnešný článok je aj o iných premenách. Tie súvisia s naším očakávaním nového člena našej rodiny. Už sa poriadne gúľame a napriek tomu, nám ešte zostáva nejaký mesiac “2 v 1” :-D . Moje príspevky budú preto asi trošku menej časté. Vzhľadom na blížiaci sa pôrod, zmenšujúcu sa pohyblivosť /obratnosť a neskutočnú únavu. Krásne počasie, príroda, slniečko ma neskutočne lákajú von, ale telo kričí ostaň si poležať… Moja tehotenská realita. V každom prípade sa veľmi teším až sa šťastne “vykľujeme” :-) a s drobcom si konečne začneme užívať prechádzky v prírode.

collage5

collage6

O to viac som vďačná za záhradku, ktorá mi robí každý deň radosť a udržiava ma ako tak pri pohybe. Každý deň sa poprechádzam s krhlou v ruke a objavujem, ako zo dňa na deň stále niečo vyrastie, rozkvitne.

collage1

Novinkou v našej záhradke je tento stromček, ktorý som dostala na meniny od rodičov. Ak sa dobre pamätám mala by to byť štiepená okrasná slivka. Najprv mala fialové kvety a teraz má červené listy.

collage3

Stará skrinka na náradie, ktorú som pred rokom prerobila konečne ožila. Rastlinky napriek tuhej zime odžitej vonku prežili a nádherne vyrástli. Konečne vyzerá tak, ako som si to predstavovala na začiatku. Musím jej ešte nájsť krajšie miesto, ako len takto vedľa domu…

_D3_3904

Na predné okna som si kúpila nové muškáty, kedže minuloročné sa ešte len prebúdzajú a tieto ružové som si zamilovala v záhradníctve na prvý pohľad. Tak som si ich takto nasadila spolu s nejakou doplnkovou rastlinkou, ktorá sa mi zapáčila. Po zime sa prebrala aj prvá orchidea, čakám na ďalšie  :) .

collage14

Džbán mi rozbila naša Szivy, bola som strašne nahnevaná, kedže to nebol prvý. Ale musím uznať, že celkom pekne ho rozbila, takže som ho zakomponovala do záhradky. Nasadila som do neho rastlinky a pekne zapasoval.

_D3_3938

Do ďalšieho džbánu som nasadila fialový Flox. Je to nenáročná rastlinka, ale aj tak som sa bála či prežije. A on je každý deň krajší. Ďalšou novinkou v záhradke je starý plot, ktorý sa nám povaľoval na záhrade. Tak ma napadlo, že môže doslúžiť dôstojne, ako opora pre ružu. Ruža ešte trošku porastie, rozkvitne a bude to vyzerať tak, ako som si predstavovala. Podstatou bolo schovať škaredú stenu susedovho domu.

collage15

Tieto pokrútené stromy sú taktiež od mojich rodičov. S láskou vypestované a pokrivené. Moja mamka vždy hovorí, že všetko v záhrade bude rásť tak, ako sa rozhodneš ty. Aj tieto stromčeky počas ich rastu ohýbala drôtom. Ku mne sa dostali už takéto, ale snažím sa držať tejto rady a postupne v záhrade experimentovať.

collage7

Želám Vám krásne, slnečné a pohodové dni :) .

collage2

S pozdravom vikicreative_logohjh

Share This