collage_spring

Počas Veľkej noci som pre Vás pripravila pestrofarebný, kvitnúci článok z nášho domova. Je úžasné, ako každý deň niečo nové vyrastie a rozkvitne. Ja sa z toho vytešujem, ako malé dieťa a pobehujem kade tade  s foťákom v ruke …collage2

Táto Veľka noc prišla akosi rýchlo. Moja výzdoba bola oproti plánom poskromnejšia, ale o to viac som sa venovala našej jarnej záhradke (v rámci mojich možnosti). Najväčší relax je pre mňa momentálne “prechádzka” s krhlou po slnečnej záhrade, kedy sa kochám každou rastlinkou. Kedže sa mi čas do pôrodu kráti tak sa snažím záhradke venovať o to viac, kedže o chvíľu ju budem zanedbávať…

collage7

Kvitnúce konáriky sú nádhernou dekoráciou do vázy. Jedinou nevýhodou je, že vydržia maximálne dva až tri dni. Aj preto som stihla počas veľkej noci vystriedať niekoľko rôznych kvetinových dekorácií :) . Zajačika a vajíčko som kúpila v Kik, hneď mi padli do oka.

collage15

Najtrvácnejšia bola dekorácia v “škrupinke”. Cibuľky narcisov postupne rástli a kvitli. Ešte aj teraz sú kvety krásne…

_D3_2922

collage5

_D3_2983

Toto je moja relaxačná lavička :). Zatiaľ táto, ktorú nám tu nechali pôvodný majitelia. Nie žeby mi nerobila radosť, ale keď doslúži budem sa tešiť ešte viac mám zálusk na novú vo vidieckom štýle (už mám samozrejme vybratú :-D ).

_D3_2961

collage1

_D3_2978

Nová drobnosť pre radosť – napájadlo (v našom prípade) pre mačky. Naša Szivy hneď pochopila, že je to pre ňu. Konečne nebudeme mať po dvore škaredé misky, ale len jednú peknú. Už pred rokom som podobnú našla v Hornbachu, ale stala na môj vkus priveľa. Oplatilo sa počkať, v Tedi mali túto za 8 eur, no nekúp to :-) .

collage10

Čakali sme návštevu a štandardne sme doma nemali žiadnu sladenú vodu, kedže pijeme len vodu z vodovodu, prípadne čaj. Tak ma napadlo pripraviť Mätový Ice Tea. Musím povedať, že bol veľmi dobrý a návšteva si tiež veľmi pochvaľovala. Jeho príprava je veľmi jednoduchá …

_D3_2989

Mätový Ice Tea

Potrebujeme: mätu, citróny, horúcu vodu, med a ľad. Postup prípravy: Čerstvú alebo sušenú mätu zalejeme horúcou vodou a necháme lúhovať 5-10 minút. Zatiaľ odštiavime jeden citrón a ďalší nakrájame na trojuholníčky. Spolu s čerstvou, umytou mätou dáme do džbánu. Čaj precedíme a dochutíme medom. Po vychladnutí ho nalejeme do džbánu. Môžeme pridať ľad.

collage3

_D3_2930

collage12

collage6

_D3_3074

collage111

Kamenné ružičky sú super, kedže nevyžadujú takmer žiadnu starostlivosť a vyzerajú takto nádherne. Tie “stojacie” kamenné ruže, alebo čo to je sme doniesli z prechádzky z lesa. Odvtedy krásne narástli.

collage5

untitled-0227

Odporúčam vybrať sa niekam von, aspoň na krátku prechádzku. Jar je úchvatná! Načerpáte veľa pozitívnej energie a radosti :-) Želám Vám krásnu Jar !

vikicreative_logohjh

Share This