_d3_0906

Tento rok som si povedala, že urobím tie najkrajšie Vianoce! (ako každý rok :D isto to poznáte) Ale plány sú plány a realita bola zas úplne niekde inde. Netušila som, že pár dni pred Vianocami skončím na okružnej, služobnej ceste KE- BA-Brno a nazad… a nehovoriac o tom, že som sa vrátila deň pred Vianocami.  1000 km za mnou, únava neskutočná. Našťastie som ešte pred odchodom stihla upratať a urobiť akú – takú Vianočnú atmosféru. Pozývam vás nakuknúť :)

collage7

Novinkou u nás je maľovaný betlehem pod stromčekom, ktorý som si vytvorila a krásny, vyrezávaný anjel na stene. Ten vytvoril pán Lukács János  v rámci videa, ktoré sme točili a rozhodol sa nám ho darovať. Dostal čestné miesto.

collage5

_d3_0931

Rozmýšľala som čo efektné vymyslieť na stôl. Nechcela som nič prezdobené. Preto ma napadlo, urobiť ďalší  venček z buxusu, ktorý som ozdobila perlovo- hviezdičkovou ozdôbkou.

collage6

_d3_0889

_d3_0891

collage4

Obyčajnú sviečku som ozdobila jutovou šnúrkou, šiškami a umelými šípkami za pomoci lepiacej pištole.

_d3_0898

_d3_0917

Moja najobľúbenejšia časť výzdoby je tá na komode. Z nášho čerstvo zrezaného orecha som zobrala konáre, ktoré som nastriekala snehom v spreji. Neviem či som kúpila zlú značku, ale nevytvoril súvislú snehovú vrstvu, ako som si predstavovala a ako to vyzeralo na obrázku :( . Sneh sa mi spľasol, aj keď je ho aspoň trochu vidieť… Hlavne, že fungoval mráz v spreji, ktorým som nastriekala aj obrý dekoračný pohár.

_d3_0951

Mačaciu rodinku som presunula do okna, vítajú každú návštevu :) .

_d3_0955

Na okno som stihla urobiť len jednú jednoduchú ikebanu. Použila som rôzne ihličie, buxus, šišky, umelé šípky a vysušené gypsomilky ešte zo svadby.

collage8

Už dávnejšie som na internete zazrela nápad na dekoráciu z korčúľ. Od našich som si doniesla tie, v ktorých sme sa ako deti korčuľovali. Namiesto starej špinavej šnúrky som im dala saténové stuhy a ozdobila prírodným materiálom.

_d3_0947

_d3_0944

Tento rok som opäť použila vianočnú hviezdu. Oživila som ju čerstvým materiálom a pridala viac ozdôb. Mne sa páči, ale manžel sa stále smeje a neodpusti si poznámku, že ta hviezda je hrozná :D . Je to handmade nemôže byť predsa dokonalá :) .

_d3_0943

A nakoniec pár momentiek z nášho zimného kráľovstva. Nemáme sneh, ale máme nádherný mráz :) . Je na všetkých stromoch a kríkoch a celá záhrada a aj dedina vyzerá ako ľadové kráľovstvo.

collage1

collage2

Ako bonus ešte jedná zákulisná “tvorba Vianoc”. Manžel ma cvakol v akcii. Šmuhatým efektom šikovne schoval reálny výbuch obývačky. Alebo tým chcel naznačiť ako rýchlo som behala hore dole?! :D

blog-home

Všetkým vám želám krásne sviatky plné pokoja a lásky v kruhu najbližších!

S pozdravomvikicreative_logohjh

 

Share This