_d3_9162

Jeseň nepatrí k mojim obľúbeným ročným obdobím, no napriek tomu je podľa mňa tým najkrajším! Príroda sa “oblečie” do farieb a vytvára nádherné obrazy. Po náročnom týždni som sa vybrala do prírody, načerpať novú energiu a cestou ma napadlo, že by som si kúsok jesene mohla doniesť aj domov…

_d3_9137

Potrebujeme:

  • veľa farebne rôznorodého lístia
  • šípky
  • pevný drôt
  • kliešte na drôt
  • veniec (základ, na ktorý budeme pripevňovať kvety)

_d3_9149

Ja som mala aj pomocníka (alebo odborný dozor? :-D). Netuším prečo mačky, tak fascinujú krabice…

collage1

Postup výroby je veľmi jednoduchý. Každý list ohneme na polovicu a skladáme do tvaru púčika. Pokračujeme, až kým sa náš výtvor nepodobá na ružu. Netreba sa ľakať, keď nevyzerá zo začiatku najkrajšie. V celku sa nedokonalosti postupne stratia. Keď máme kvet hotový, tak môžeme naokolo pridať lístie. Mne sa to takto viac páči. Celé to zviažeme dlhším drôtom, ktorým ružu zároveň pripevníme o veniec.

collage2

K lístkovým ružiam môžeme priviazať šípky, ale aj iné rastlinky a plody, ktoré nás v prírode pri “zbere” oslovili.

_d3_9139

A máme hotovo. Krásny jesenný veniec, ktorý nás nestál takmer nič, okrem nášho tvorivého času.

_d3_9162

_d3_9165

Kedže ja už mám na dverách iný venček, tak som si tento nový naaranžovala na okno. Venček odporúčam zavesiť niekde, kde bude chránený pred priamym vplyvom počasia. Dlhšie nám vydrží krásny.

_d3_9168

Pomocník nevydržal čakanie na výsledok  :-D …

_d3_9170

Dúfam, že som vás aspoň trochu inšpirovala, aby ste sa vybrali do prírody objavovať krásy jesene. Takto si kúsok z nej donesiete aj domov :).  Príjemne tvorenie!

S pozdravom vikicreative_logohjh

 

Share This