collage90989

Tento článok mal byť o tom, že Vám ukážem aspoň niečo z našej záhradky, ale táto sobota sa poobede tak fotograficky “zvrhla”, že som toho zažila a nafotila ešte omnoho viac. Veď uvidíte :) .

Moja záhradka je moja radosť, starosť a pýcha zároveň. Každý voľný čas sa snažím tráviť doma aby som toho stihla čím viac zveľadiť, dnu aj vonku. Ešte ani z ďaleka to nevyzerá tak ako som si zaumienila, ale všetko má svoj čas :-) . Čas potrebujú aj stromy a kríky, ktoré zasadíte a čakáte aj roky aby boli podľa predstáv a plánov.

collage5

Kamenným ružičkám sa u nás páči rastu ako divé. Už menej sa u nás darí starým džbánom, ktoré naša Szivy porozbíjala. Za krátku dobu mi rozbila až dve. Bolo mi ľúto ich vyhodiť, lebo boli naozaj staré a krásne… tak som im aspoň takto vdýchla druhý život.

collage66

Mačacie preliezky u nás. Takto sme zabezpečili, aby náš nábytok nebol ničený. Szivy si pazúriky prebrúsi  tu a dnu už len vyčerpaná leňoší. Menšiu radosť už majú vtáčiky, ktorí majú búdku nad rebríkom :-D .Hubky sú najnovší prírastok do záhradky. Aj keď neprší u nás huby budú určite :-D.

collage77

untitled-3272

collage09

Už som Vám vravela, že som vždy hovorila, že : “ja nikdy nič sadiť nebudem” vtedy sa moji rodičia smiali, že veď uvidíme. Asi to ide s vekom alebo čo, ale prišlo aj na mňa :-D . Egreše prvá “úroda” nasadené na jar tohto roku, asi prvých 10 ks :) a paradajky sa tvária, že budú tiež. Uvidíme ..napríklad taký šalát sa rozhodol vôbec nevyrásť.

collagehjjj

Keď som fotila záhradku, tak som si všimla, že je krásne svetlo hore na záhrade, kde máme krásny, starý orech. Už viackrát som plánovala, že si tu pofotím moje svadobné šaty, kyticu aj naše obrúčky. Tak som Využila super svetlo a môj ďalší “fotografický záchvat” :-D .

untitled-2-21

collagejkjk

untitled-2-18

Moje krásne šatičky – Haničky (model Hannah od Meggie Sottero),  som si musela vyfotiť na pamiatku, predtým než ich predám. Sú úžasné, krásne a táák krásne voňajú (čomu nerozumiem , kedže sú ešte nevypraté po svadbe). Keď sa mi vráti manžel zo svojej dokumentárnej cesty, tak si v nich ešte užijem poslednýkrat ten pocit “byť nevestou” – musíme totiž ešte absolvovať párové fotenie niekde pri krásnom, romantickom západe slnka :). S ťažkým srdcom sa budem s nimi lúčiť, čím viac sú doma tým viac sa mi páčia.

collagesaty

untitled-2-10

untitled-2-13

A potom fotografický ošiaľ pokračoval. Neďaleko nás je krásne pole s krížom, kde bývajú tie najkrajšie západy slnka. Zobrala som teda foťák a vybehla na prechádzku. Tu sú zdokumentované moje “zážitky”.

collage1

untitled-2-22

Týmto by som chcela poďakovať môjmu manželovi za to, že ma doviedol na kreatívnu foto – video cestu. Kreatívna som bola vždy, ale nikdy som sa týmto smerom neuberala, až kým som ho nespoznala a neukázal mi tento úžasný svet cez objektív :-) . Dal ďalší zmysel do môjho života aj skrze tento blog, ktorý bol tiež jeho nápad.

collage4

Len tak si idem po lúkach a odrazu oooobrovské stádo obrovských kráv a býkov. Všetci hlavy hore, nebolo mi všetko jedno, ale našťastie mali akú takú ohradu.

collage90

Záver mojej cesty jedna z našich obľúbených lúk, kde s manželom chodíme.

untitled-2-34

untitled-2-32

A v ten deň som stihla aj začať renováciu starej singerky. Už dlho som po nej túžila, ale až teraz som ju našla za super cenu :) . Tak som začala, keď skončím, určite Vám ju ukážem (tak skoro to asi nebude – roboty ako na kostole :-D )

collage2

 

 

 

Share This