viki

Pozývam Vás, na skok ku mne domov, ako to nakoniec u nás s handmade výzdobou a ozdobami dopadlo. Tento rok som mala viac roboty, ako času ale snažila som sa v rámci možností. Ale aspoň mám čo zlepšovať o rok. 
Veniec na dvere bol poslednou časťou výzdoby, do ktorej som sa pustila. Veľmi sa mi už nechcelo aby som bola úprimná, ale celý rok ich tematický zdobím a nedalo mi aby to tieto Vianoce bolo inak. Tak som zhodnotila materiál a pustila sa do toho. Slamený základ som schovala pod ihličie a začala som pridávať sušené pomaranče, šišky, umelé šípky a handmade ozdoby. Veľmi sa z neho teším asi aj preto ním začínam tento článok :-) .

viki-28

Vonkajšiu výzdobu som veľmi nestíhala riešiť a preto je poskromnejšia. Na veľkú drevenú bránu som vytvorila hviezdicu. Jej základ tvorí drevo, ktoré som schovala machom a jemne ozdobila striebornou vianočnou reťazou. Naživo vyzerá omnoho lepšie.

viki-27

Moje kuchynské okno vždy niečo zdobí a väčšinou niečo z lesa – šišky, ihličie, šípky a nesmie chýbať podkova. Mam taký zvyk, že vždy si niečo pekné z lesa donesiem a niekam to zakomponujem. Po novom zvykne toto okno zdobiť aj naša mačka, ktorá bubnuje na okno lebo chce isť dnu (foto a video na mojom instagrame a fb) a potom mám všade po parapete a okne oblatené otlačky mačacich labiek.

viki-2

Vianočná pohoda – stromček, veľa sviečok, čajík, parníčky a dobrá spoločnosť :-) . Tu sa bude odohrávať naša štedrá večera.

viki-16

Konečne som si našla čas pofotiť vianočné handmade ozdoby, ku ktorým som robila foto-postupy – snehové vločky z lepiacej pištole a ozdoby z modelovacej hmoty.

viki-6

viki-4

Okrem týchto ozdôb som robila aj ďalšie – látkové srdiečka a ozdoby zo šišiek a kôry. Látkové srdiečka mi dali zabrať, hlavne obracanie :-) . Šiškové ozdoby sú podľa mňa veľmi efektné a ich výroba zaberie naozaj len chvíľku. Stačí lepiaca pištoľ a šišky. Ja som ich ešte trošku namaľovala pre „mrznúci efekt“. O niečo náročnejšie boli tie z kôry stromu.  Z kartónu som si vystrihla motív a ten oblepila kôrou. Zdá sa to jednoduché, ale kôra je jemná dosť sa lámala a trúsila, takže výroba bola zdĺhavejšia a aj ostal väčší bordel. Ale výsledok v konečnom dôsledku stoji za to.

viki-5

Dúfam, že som Vás aspoň trošku inšpirovala, alebo aspoň dostala do vianočnej nálady :-) .

Krásne Vianoce všetkým !

 

Share This