untitled-7715

Jednoduchý foto-postup ako si vyrobiť štýlový kahanec, prípadne vázu, stojan na kefky, ceruzky prípadne čokoľvek iné na čo vás napadne tento výrobok využiť  :-) a zároveň užitočným spôsobom využijete a uchováte spomienky z vašej dovolenky.

potrebujeme:

1 sklenenú fľašu
1 Obyčajnú, bielu servítku
Lepidlo
Štetec
Akrylové farby
Lepiacu pištoľ s náplňami
Mušličky
Nožnice
Špagát
Čipkovanú stuhu

untitled-7676

Postup:

Fľašu otočíme hore dnom a natrieme ho lepidlom z vonkajšej strany. Rozprestrieme si servítku, ktorej stred nalepíme na dno fľaše.  Následne si fľašu položíme normálne a nepravidelne pokračujeme v lepení servítky po obvode celej fľaše. Robíme to nepravidelne a na niektorých miestach servítku vrstvíme. Na týchto miestach používame aj viac lepidla, ktoré nanášame aj na servítku. Musíme to robiť pomaly a opatrne, nakoľko sa servítka môže ľahko pretrhnúť. Ak máme oblepený celý obvod fľaše tak ju necháme vyschnúť.

untitled-7682

untitled-7685

 

Po vyschnutí si môžeme namiešať a pripraviť farby, ktoré chceme použiť. Ja som sa rozhodla pre tyrkysovú v rôznych odtieňoch. Farbu nanášame po celej fľaši, ale nerovnomerne. Opať necháme uschnúť. Zatiaľ si môžeme zahriať lepiacu pištoľ.

untitled-7687

Odmeriame obvod fľaše a odstrihneme potrebný kus čipkovanej stuhy, ktorú pomocou lepiacej pištole nalepíme pod hrdlo fľaše. Ak chceme aby sa náš výrobok dal zavesiť tak s pomocou lepiacej pištole si nalepíme aj špagát.

untitled-7700

Teraz už môžeme hľadať a kombinovať mušličky podľa toho ako sa nám hodia a zároveň sedia. Odporúčam vyberať plochejšie mušle, nakoľko sa lepšie lepia. Mušle lepíme lepiacou pištoľou. Po oblepení celého obvodu je  náš výrobok hotový :-) .

untitled-7704

untitled-7708

untitled-7715

Ďalším nápadom ako využiť mušle a kamienky z dovolenky je vytvorenie ” mušľového rámu ” či už na fotky alebo na zrkadlo. Na jeho výrobu potrebujeme len tri veci – rám, mušle a lepiacu pištoľ s dostatočným množstvom naplní. Ja som rám tohto môjho zrkadla robila veľmi dlho nakoľko som hand made perfekcionistka a kombinovala som rôzne mušličky a kamienky až kým som nebola úplne spokojná :-) , ale myslím, že výsledok stojí za to.

untitled-7727

untitled-7726

untitled-7720

 

Share This