Dnes by som vám rada ukázala kúsok zo zákulisia natáčania nového hudobného videoklipu pre Kristínu k pesničke “Tancuj“. Hlavnou myšlienkou videoklipu je prinášanie radosti do života iných ľudí prostredníctvom hudby a tanca.

Klip režíroval a produkoval môj manžel Michal Holečko so svojim Altway creative team-om.

Samotné natáčanie trvalo dva dni, avšak predchádzalo mu dlhodobé plánovanie a podrobné prípravy. O choreografiu tanečného klipu sa postarala známa tanečníčka Dominika Rošková. Kristína spoločne s tanečnicami nacvičovala niekoľko týždňov choreografiu, aby v klipe predviedli čo najlepší výkon.

Foto: Screenshot z BTS videa

Termín natáčania bol stanovený týždne dopredu, čo je pri exteriérových výrobách jeden z najväčších problémov. Tesne pred natáčaním sme zistili, že sa počas hlavného produkčného dňa má výrazne zhoršiť počasie. Celú výrobu sme museli operatívne presúvať. Zladiť všetkých účinkujúcich a celý tím ľudí, ktorý sa na natáčaní podieľa, nie je jednoduchá úloha, ale našťastie sa nám to podarilo. :)

Foto: Screenshot z videa

Foto: Screenshot z videa

Natáčanie prebiehalo v maďarskej obci Hejce, kde sa nachádza krásny park pri kaštieli, ktorý je pre verejnosť uzavretý. Nám sa podarilo získať povolenie na natáčanie. Ďalšie scény sa točili vo výnimočnej súkromnej záhrade, ktorej vizuálny štýl perfektne ladil s parkom.

Foto: Marián Kavulič

Mojou úlohou bolo zháňanie rôznych rekvizít, doplnkov a finálne dekorovanie jednotlivých scén vo videoklipe.

Najväčším ozdobným prvkom v klipe je 2,2 m veniec. Ten sme navrhli a nechali vyzvárať na mieru. Vo floristickom ateliéri Ginka nazdobili základ venca a ja som ho podľa našich potrieb dozdobila. Kedže kvetinový materiál bol zapožičaný, všetky dekorácie sa museli pripravovať až v deň natáčania.

Foto: Marián Kavulič

Ďalším zaujímavým prvkom bola hojdačka vyrobená na mieru. Masívny kus dreva z červeného smreku manžel opracoval, prebrúsil a namoril. Hojdačku sme zavesili na obrovský gaštan v kaštieľnom parku. Bohato som ju dozdobila kvetinami a pri západe slnka vznikli čarovné zábery.

Foto: Marián Kavulič

Manžel mal na začiatku predstavu kvetinových tunelov a ja som sa snažila čo najlepšie zhmotniť jeho víziu. Posúďte sami, či sa mi to podarilo. :)

Foto: Screenshot z videa

Vence rôznych veľkostí sme využili aj pri hlavnej tanečnej scéne s veľkým kvetinovým oblúkom. Aby takýto záber vôbec mohol vzniknúť, museli chlapci vyrobiť na mieru špeciálnu výsuvnú, takmer dvojmetrovú koľajnicu, vďaka ktorej dokázala kamera prejsť cez kvetinový tunel.

Foto: Screenshot z BTS videa

Foto: Screenshot z videa

Som poctená, že som sa mohla podieľať na realizácii tohto videoklipu a dokonca som mala možnosť zahrať si aj malú úlohu hneď v úvode klipu.

Foto: Marián Kavulič

V jednej zo scén si zahrala aj naša dcérka Hannah, kedže nám v deň natáčania vypadla detská herečka. Pre Hannah to nebol problém, lebo často účinkuje v našich krátkych filmoch, napríklad TU.

Foto: Screenshot z videa
Foto: Screenshot z videa

Dúfam, že sa vám pesnička aj náš videoklip páči.

Želám pekný deň.

Viki

Share This