Opäť tu máme obdobie očarujúceho a voňavého orgovánu. Tešíme sa z neho nie len v našej záhrade, ale aj na priestranstve pred domom, kde vytvára krásne kvitnúce popredie.

Tento pohľad sa mi páči ešte o niečo viac po tom, čo zimu neprežila jedna z dvoch tují, ktoré boli vysadené pred domom. Sadil ich ešte pôvodný majteľ domu a úprimne, nikdy sa mi na tomto mieste nepáčili, no bolo nám ich ľúto zrezať. Po tohtoročnej bohatej snehovej nádielke však ostal jeden zo stromov úplne zničený a musel isť preč. Nakoniec som rada, pretože v obývačke máme viac svetla a aj výhľad na dom sa otvoril.

V záhrade ešte chvíľu ostaneme. Chcela by som vám ukázať nové zákutie s hojdačkou. Tú máme už nejaký ten rok, ale presunula som ju pre zmenu do altánku. Stačilo pridať zopár doplkov, ako vankúše, koberček či kvety a hneď vzniklo príjemné miesto na relax.

Ako mini stolík poslúžili staré kufre. Tie pre mňa zachránila kamarátka od kontajnerov. Sú v horšom stave, preto skončili zatiaľ ako dekorácia v exteriéri. Neskôr sa možno pustím do ich renovácie. :)

V hobby markete som neodolala novým hortenziám. Zatiaľ ostavajú v črepníku, no neskôr ich presadím do záhonu. V záhrade mám už osem kusov, ale každá je úplne iná. Vďaka meniacej sa kyslosti pôdy kvitnú každý rok v inom odtieni farieb. Napríklad modré kvetiny sa prefarbili na fialové. Minulý rok som ich začala hnojiť prípravkom na modré hortenzie a som zvedavá či im pomôže. Hortenzie patria k mojim obľubeným kvetinám. Kvitnú od júna až do októbra. Niektoré kvety použijem do vencov a tie ďalšie zdobia náš interiér počas celého roka.

Na záver, ešte pridávam zopár záberov z obývačky, ktorú prevoňal orgován.

Na mojom instagrame nájdete aj krátke video TU.

Želám krásny deň ♥.

Viki

Share This