Leto je v plnom prúde a v záhradkách nám dozrieva materiál na kreatívnu tvorbu. Prírodné dekorácie patria k mojim najobľubenejším, kedže sú dokonalé same o sebe v svojej jednoduchosti. K výrobe najnovších venčekov som použila klasky a levanduľu.

Obe z venčekov som vytvorila už od základu. Korpus som uvila z paviniča. Klásky som očistila od lístkov, skrátila a naviazala do menších snopčekov. Je to taká piplavá a zdlhavá činnosť. Dorábala som ich niekoľko krát, kým som mala dosť materiálu na celý veniec.

Hotový venček z klasov bol pekný už sam o sebe, ale mne na ňom ešte niečo chýbalo. Taká tá “čerešnička na torte”. Preto som na dozdobenie použila malé modré kvietky, károvanú stuhu a prírodné lyko.

Venček je predaný.

Ďalší z venčekov je pre mňa výnimočný. Je z levandule, ktorú som s láskou vypestovala v našej záhrade.

Samotnej výrobe venca predchádzala príprava materiálu na tvorbu. Levandule strihám ešte pred tým ako úplne vykvitnú. Vtedy sa kvet dokáže najlepšie uchovať pre výrobu kytíc a vencov. Ostáva fialový (nie šedý, vyblednutý ako pri plne vykvitnutých levanduliach) a zároveň je menej náchylný na opadávanie. Na výrobu vencov neodporúčam používať čerstvo ostrihané levandule. Hlavičky kvetov Vám čoskoro ovisnú a vo venci sa môže časom vytvárať pleseň.

Ostihané kvety som naviaza do malých snopčekov a dala sušiť dole hlavou na suché a tmavé miesto. Ako stojan mi výborne poslúžil brezový rebrík, ktorý používam zvyčajne ako dekoráciu. :-)

Na paviničový základ som pripevnila drôt a postupne som začala na korpus pripevňovať levanduľové kytičky.

Na poslednú poslednú tretinu venca som použila dalšie prírodné materiály – kukučinu, makovice, lišajník a prírodné kvety z floristického obchodu. pripevňovala som ich lepiacou pištoľou.

Venček je predaný.

Venček z levandule je vhodný do interiéru a na miesto, kde naň nebude dopadať priame slnečné svetlo. V ideálnych podmienkach Vás bude tešiť svojim vzhľadom a vôňou aj niekoľko rokov.

V prípade záujmu o venčeky ma neváhajte kontaktovať: vikicreative.eu@gmail.com . Vyrábam aj na objednávku. :)

Želám pekný deň!

Viki

Share This