Pri tohtoročnom vianočnom zdobení som sa snažila vrátiť k jednoduchosti a využiť maximum prírodných materiálov. Polovicu ozdôb a rôznych dekorácií som nechala v krabiciach. Stromček je malou výnimkou, kedže primárne zdobila dcérka a na jednej vetvičke máme aj 10 ozdôb. 😁

Na sviatočný stôl som vyrobila takmer 5 m dlhú girlandu z vetvičiek tuji. S týmto materiálom pracujem rada, kedže vydrží dlho a bez opadávania. Girlanda bola vyrobená len za pomoci zeleného drôtu, ktorý som postupne obmotávala okolo vetvičiek. Nepoužila som žiaden podkladový drôt či lano ako základ girlandy, ale samozrejme môžete to robiť aj takto.

Do stredu stola som umiestnila tortový podnos s machom a hyacintmi. Ich nádherná vôňa nás sprevádzala počas celých sviatkov až do nového roka.

Sviatočný servis so zlatým zdobením ostal tento rok odložený. Použila som obyčajné biele taniere, ktoré používame v bežné dni. K tejto prírodnej výzdobe sa mi hodili omnoho viac.

Na miesto papierových servítiek som použila ľanové obrúsky ozdobené vetvičkou a jutovým špagátom.

Počas večera je atmosféra ešte o niečo príjemnejšia.

S dcérkou Hannah sme piekli už tradične muffiny a perníčky. Na fotku som vybrala tie najpodarenejšie z nich. Pretože na zdobení musíme ešte veľmi popracovať. :)

Počas sviatkov som aktívne oddychovala a dokreslila som vianočný obrázok. Ani nespočítam koľko hodín som mu venovala, ale dôležité je, že mi to robilo radosť.

Výroba nových ozdôb je už mojou vianočnou tradíciou. Tento rok pribudli gule z lieskových orieškov. ktoré som lepila na polystyrenovú guľu (obalenú v kúsku látky) za pomoci lepiacej pištole. A spravila som aj nový veniec, ktorý nám zdobí krb.

Na záver by som Vám chcela zaželať krásny Nový rok! Nech je šťastnejší, zdravší a opäť normálny pre nás všetkých. 🍀 Zároveň Vám ďakujem za podporu a reakcie k mojim príspevkom počas celého roka. Práve Vaša spätná väzba poháňa nás tvorcov vpred a tvoríme ešte o niečo radšej. 🥰

Viki

Share This