Štýlový veniec Vás nemusí stáť mnoho peňazí a ani energie. Stačí vybehnúť na lúku, doniesť si hrsť suchých tráv a za chvíľku si môžete vyrobiť nadčasový veniec v Boho štýle, ktorý Vám pri správnej starostlivosti vydrží pekný veľmi dlho.

POTREBUJEME:

  • základ venca
  • trávy (môžete použiť trávy, ktoré nazbierate na lúke alebo okrasné zo záhrady)
  • floristický drôt
  • záhradné nožnice
  • kliešte na drôt
  • lak na vlasy alebo floristický sprej na fixáciu sušených kvetín
  • špagát / stuhu (na zavesenie venca)

Výroba venca je veľmi jednoduchá a základom je mať dostatok materiálu. Ja som sa na lúku vrátila 2x , pretože som neodhadla množstvo materiálu. :-) Pri zbere som si steblá tráv očistila od listov a iných nečistôt. Veniec som viazala na korpus, ktorý som vyrobila už skôr z paviniča a brezového prútia. Ak si idete korpus kúpiť odporúčam prírodný – prútený či slamený. Ku naturálnemu vencu sa polystyrén jednoducho nehodí.

Na korpus venca upevníme aranžérsky drôt, na ktorý postupne prikladáme snopčeky tráv. Tie vždy previažeme drôtom. Dlhé stopky tráv priebežne skracujeme záhradnými nožnicami. Takto pokračujeme po celom obvode venca. Tesne pred ukončením si na korpus pripevníme špagát, stuhu alebo drôt na zavesenie. Hotový veniec nastriekame lakom na vlasy alebo sprejom určeným na fixaciu sušených kvetín. Predídeme tak opadávaniu drobných čiastočiek z tráv. Na koniec som na veniec zavesila svetielka, ale kreativite sa medze nekladú a dozdobiť ho môžete stuhou, tekvičkou či pridaním iných sušených materiálov. Pozrite si krátke video ako na to.

Pridajte sa na odber môjho YouTube kanálu TU aby Vám neuniklo žiadne nové video :-) .

Veniec z tráv je vzhľadom na krehkosť materiálu vhodný predovšetkým na dekoráciu interiéru, kde Vám vydrží aj niekoľko rokov. V exteriéroch sa jeho životnosť výrazne skracuje vplyvom počasia. Preto ho odporúčam umiestniť na miesto, kde bude chránený pred priamym vplyvom počasia napríklad do altánku, pod striešku a podobne.

Môj mačačí pomocník Leo. :)

K vencu sa náramne hodia Látkové tekvičky, ktoré som si tiež vyrábala sama. Pozrite si video postup v článku: DIY – Návod na výrobu látkových tekvíc.

Dúfam, že Vás môj dnešný článok inšpiroval. Želám krásny deň.

Viki

Share This