S prichádzajúcou jarou sa prebúdza moja chuť k tvorivosti, uprecyklácii a renováciám. Dnes vám ukážem premenu starého, nepotrebného reproduktoru na štýlovú debničku. Úložných priestorov nie je nikdy dosť a tak sa ráta každý košík či debnička do ktorej môžete niečo zatriediť. Reproduktor, ktorý mám k dispozícií je malých rozmerov, takže bude slúžiť skôr na dekoráciu.

Reprák bolo potrebné najprv rozobrať a vymontovať z neho všetky súčiastky a káble. Prázdnu debničku som vyčistila od zvyškov lepidla a vaty, dôkladne umyla a nechala presušiť.

Reproduktor bol v dobrom stave, takže nebolo potrebné nič tmeliť a mohla som ho rovno maľovať. Použila som akrylové farby – šedú a čiernu, tabuľovú farbu aby som na debničku mohla písať. Každú z farieb som naniesla v troch vrstvách.

Vnútro debničky som nemaľovala, pretože som ho chcela schovať. Zobrala som obyčajnú plátenú tašku, z ktorej som odstrihla rúčky a nalepila som ju lepiacou pištoľou do drážky v debničke. Ak by ste chceli do debničky niečo nasadiť, tak použite pevnejší igelit.

Nakoniec som debničku dozdobila nápisom za pomoci šablóny. Aby sa Vám šablóna neposúvala odporúčam použiť lepidlo na šablóny. Farbu nanášame pomocou hubky. Ak vám ale táto technika veľmi nejde, tak môžete na miesto farby použiť centrofixku. Drží prekvapivo dobre, mám to odskúšané.

Debnička je zatiaľ v kuchyni, ale postupne budem jej využitie meniť a článok aktualizovať o nové fotky. Pre viac inšpirácie. :)

Viki

Share This