Kreativitu máme v rodine a aj vďaka mojim rodičom dnes robím to čo ma baví a teší. Od mala som sledovala moju mamku pri práci v záhrade, s kvetmi a pri vytváraní aranžmánov do nášho domova. A môj ocko bol vždy kutil, ale až na dôchodku sa začal aktívnejšie venovať tvorbe z dreva. Dnes mám pre Vás inšpiráciu z jeho dielne.

Počas leta vyrobil niekoľko originálnych črepníkov z kúsku dreva. Každý jeden kus vlastnoručne našiel, vydlabal, vyčistil, ošmirgľoval a nalakoval. Črepníky nevyrábal na predaj, len pre radosť – ako darček.

Počas letnej sezóny som do črepníka vysadila skalné ruže a aranžmán doplnila machom, malým samorastom, šiškami a sviečkou.

Na zimu som črepník zobrala do interiéru a mala som v ňom položené sviečky a šišky. Je to krásny kus dreva, takže je sám o sebe peknou dekoráciou.

Momentálne som do črepníka vysadila cibuľky hyacintov a skalné ruže. Hlinu som schovala machom a doplnila malým jelením parohom. Ten sme pred pár rokmi našli v našej záhrade. Po prvý krát som použila skalničky do interiérovej dekorácie, takže som sama zvedavá ako sa im bude dariť. Už mám aj nápady na ďalšie aranžmány a priebežne vám ich ukážem.

Rada by som počas jari natočila krátke video ako si podobný črepník vyrobiť, no uvidím, či ocka na niečo také ukecám :) …

Želám Vám krásny večer.

Share This