V mojom živote mávam rôzne kreatívne vlny. Niekedy cítim potrebu vyrábať dekorácie, niekedy fotiť a počas zimných mesiacov som úplne prepadla mojej staro – novej vášni – kresleniu. Voľný čas trávim s farbičkami v ruke. Sú to dlhé hodiny počas ktorých sa cítim šťastná, oddýchnutá a umelecky naplnená.

Moja dcérka Hannah (3,5r.) tiež rada kresli a môžeme aj tento čas tráviť spolu. Počas našich spoločných hodín kreslenia sa toho pozorovaním veľmi veľa naučila. Prestala kresliť desiatky obrázkov a začala sa tak ako ja venovať jednému, ktorý dotiahne do detailov.

V kreslení som mala niekoľkoročnú pauzu a tak postupne objavujem svoje schopnosti :) . Teším sa z každého nového obrazu, ktorý ma posunie v pred. Som milovníčka kvetín a asi aj preto sú mi florálne motívy najbližšie.

Na instagrame obdivujem fotky starých domčekov, rozprávkových zákutí a tak som si jedno z nich nakreslila. Sama som bola zvedavá či to zvládnem, kedže pri architektúre musia byť línie presnejšie ako pri kvetinách. A s tým mávam problém :)) .

Zo začiatku som mala z obrázku zmiešané pocity, ale nakoniec som rada, že som to nevzdala. Každá nová kresba je pre mňa motiváciou do ďalšej tvorby.

Viem, že na môj blog chodí veľa kreatívnych nadšencov a ja by som chcela dodať odvahu tým z vás, ktorí sa stále odhodlávajú niečo urobiť (či už veniec, obraz alebo čokoľvek iné). Ak cítite potrebu tvoriť tak tvorte! Nemáte čo stratiť, môžete len získať – novú skúsenosť a možno objavíte nový koníček. Ak inšpirujem aspoň jedného z vás k tvorbe, tak sa budem veľmi tešiť.

Sukulentový veniec vznikal približne 12 hodín.

S príchodom teplejších dní budeme tráviť viac času vonku – prácou v záhrade a okolo domu. Na kreslenie mi teda počas sezóny veľa času neostane, ale o to viac si to vychutnám opäť v zime. :-)

Viac mojich obrázkov si môžete pozrieť v článku: Viki (opäť) kreslí.

Želám Vám krásny deň!

Share This