Pomaly, ale isto sa nám končí krásna a farebná jeseň počas ktorej sme si mohli vychutnávať posedenia v záhrade a dostatok slnečných lúčov. Napriek tomu som si a urobila malú radosť v podobe stoličiek ako vystrihnutých z francúzskeho bistra.

Dlho som po nich túžila, ale čakala som na tú správnu ponuku. Za päť eur/ kus som ich tam naozaj nemohla nechať. Budu potrebovať renováciu, ale ešte chvíľu poslúžia aj takto. Vždy som si myslela, že sú len pekným kúskom do záhrady na ktorom sa nedá sedieť. Ale sú celkom pohodlné a udržali manžela a aj mňa. Našim mačkám sa tiež páčia. :)

Náš kocúr Buddy je rodený model. Nemusím ho dávať do záberu a ani “štelovať” on to všetko zvláda úplne sám.

VENČEK Z MACHOVKY

Tento rok bola úroda Machovky štedrá a tak som si mohla vyrobiť tento mega veniec. Na výrobu potrebujeme súmerný základ venca /odporúčam prírodný, ale môžete použiť aj polystyrénový obalený jutou/, dostatok machovkových kvetov, lepiacu pištoľ + náplne a dávku trpezlivosti. Kedže sú kvety krehké musíte s nimi pracovať opatrne.

Tieto žiarivé farby si zachová na vchodových dverách len chvíľu (1-2 týždne), ale aj potom bude pekný oranžový. Ak sa Vám však nebude páčiť, tak ho môžete oživiť inými prírodninami. Alebo ho využijete ešte tento rok ako zimný veniec. Stačí použiť biely sprej, pridať mašľu, svetielka a máte ďalšiu originálnu dekoráciu. Nevyhadzujte, recyklujte. :)

Z jesenných kvetín mi robia najväčšiu radosť robia cyklámenové Chryzantémy, ktoré sú takto nádherné viac ako dva týždne. Keď začnú vädnúť, tak ich schovám do pivnice.

Ďalšou malou radosťou je tento betónový kvetináč, ktorý som dostala od manžela. Vres v ňom je už suchý, ale stále pekný a čoskoro ho zúžitkujem na veniec, alebo inú dekoráciu.

Želám Vám pekný deň!

p.s. s úsmevom je život krajší :)

Share This