Cez víkend naša dcérka Hannah oslávila svoje 3. narodeniny a tak som sa rozhodla upiecť tortu. Doteraz som vždy korpus kupovala , ale tentokrát som si povedala, že idem urobiť poctivú domácu tortu.

Receptov na piškótový korpus je asi tak milión a každý ho robí inak. Ja som si vygooglila taký, ktorý ma hneď oslovil svojim názvom: Najlepšie piškótové cesto bez váženia” a názov v tomto prípade vôbec nezavádzal. Mám rada jednoduché recepty bez zbytočného preratávania, kedže pečenie nie je vôbec moja parketa. Samozrejme to by som nebola ja, keby mi tá piškóta trochu neprihorela, ale nevadí tento tenký kúsok som z hora odrezala. :-D Nakoniec každý chválil výborný korpus. Recept si môžete pozrieť TU.

Po vychladnutí som korpus vybrala z tortovej formy a na dvoch miestach som ho prerezala. Vznikli mi tri poschodia. Každé poschodie som natrela džemom a následne naplnila. Plnku som urobila vymýšľaním Mascarpone, šľahačkovej smotany a cukru. Do plnky som poukladala aj kúsky ovocia. Najviac ma bavilo finálne zdobenie, na ktoré som použila jednu čokoládu a množstvo ovocia zo záhradky.

Torta sa zjedla na posedenie, takže sa veľmi teším. Hannah najviac ocenila kúsky čokolády  a viac jej ani nechýbalo. Možno ma to pečenie nakoniec začne baviť. :)

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This