V dnešnom článku by som Vám rada ukázala náš najnovší projekt – foto stenu na chodbe.

So samotnou prípravou som  začala už minulý rok.  Urobila som si vyber fotografií, dala som ich tlačiť a nakúpila som rámčeky. Nechcela som veľa investovať a tak som najprv skúsila čínske obchody, kde som kúpila len 2 rámčeky. Podstatne lacnejšie som našla v obchodoch Kik a Pepco. Mnohé z nich boli ešte aj v akcii, tak isto ako aj nápis “love”, ktorý stal 1 euro.

Jediný problém pri výrobe podobnej foto steny je, že nemusíte vždy zohnať rámčeky podľa svojich predstáv. Mne sa páčil tvar rámčekov, ktoré som kúpila ale nie farba. Čo znamenalo cca dva dni práce s brusným papierom a farbami. Rámy som brúsila pretože mali dosť klzký povrch a farba po nich stekala. Následne som ich umyla od prachu a postupne natierala 3 x. Použila som univerzálne vodou riediteľné farby a aj čierny sprej. Maľovanie s farbami je síce pracnejšie, ale sprej sa mi začal na niektorých miestach odlupovať.  Na koniec som ešte urobila na rámčeky patinu. Na sivé s čiernou farbou a na čierne zas so sivou. Foto stena je na teraz hotová, no časom ešte pribudnú ďalšie rámčeky a tie budem už len maľovať.

So samotnou inštaláciou na stenu mi pomohol manžel, kedže ja tieto matematické úlohy veľmi nemusím. :-) Takmer všetky rámčeky boli určené na stôl a preto nemali úchytku na zavesenie. Preto do stredu každého rámčeku vyvŕtal dieru na zavesenie.  Rozmiestnenie obrázkov začalo najväčším rámčekom v strede a zvyšok sme prikladali a vešali postupne dookola tak ako sa nám to páčilo. Samozrejme manžel to  všetko presne vymeriaval, aby to bolo presne na tom mieste kde sa nám to hodilo. Inštalácia obrázkov trvala cca 5 hodín :) .

Prvá z našich foto stien je hotová a myslím, že úplne oživila chodbu. V budúcnosti ešte pribudne minimálne jedna foto stena. Chceme mať naše dôležité životné momenty na očiach a nie niekde na diskoch.

Myslím, že rámčeky krásne oživili prázdnu stenu na chodbe.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This