Už odkedy sme sa nasťahovali tak stále niečo dorábame a meníme. Určite to poznáte. Chodba bola dlho prázdnym miestom, ktorému v každom kúte niečo chýbalo. Také to vizuálne “teplo domova”. Trvalo rok, kým sme sa postupne dopracovali k tomu čo sa nám páči a čo sa tu hodí.

Na schody som povešala rôzne maličkosti, ktoré som dostala či vyrobila. Chcela som ich mať na očiach, aby mi robili každý deň radosť. Schodisko vďaka nim nabralo celkom nový výzor .

Pod schodiskom máme dve malé debničky, tie sú tu dočasne. Sú v nich šaty a topánky pre Hannah, aby boli po ruke keď ju obliekam na vonku. Debničky chcem v dohľadnej dobe vymeniť za niečo väčšie – aby sa efektívnejšie využil priestor – buď lodný kufor, alebo truhlicu. Hľadám ešte ten správny kúsok.

Nad schodiskom sme začali s tvorbou mojej malej “galérie”. Mnohí z vás nevedia, že tejto stránke predchádzala stránka “vikimaľuje”. Bola len o obrazoch a moja tvorba sa časom stala rôznorodejšia a tak môj manžel vymyslel blog VikiCreative. :-) Moja tvorba sa momentálne ubrala viac smerom fotografie a handmade tvorbe a maľbe sa momentálne nevenujem. Preto sú moje obrazy pre mňa o to cennejšie. Prvé dva z mojich obrazov sme zarámovali do masívnych, starých rámov. Môj ocko ich ešte pred mnohými rokmi zachránil od smetiakov a dlho čakali na svoje miesto. Kedže v tejto časti sú vysoké steny, tak postupne pridáme aj ďalšie moje obrazy. A verím, že ma to bude motivovať, aby som sa vrátila aj k maľovaniu.

Časť steny na chodbe tvorí drevený obklad zo starého dreva. Tam som dala okrúhly reliéf. Kúpila som ho za dve eura ako poškodený kus (na dvoch miestach vylomené kúsky) . Manžel ho zatmelil, vyškrabal do vzoru a ja som ho namaľovala. Myslím, že tu prázdnu stenu oživil.

Vstupná chodba ešte čaká na jar aby sme ju doladili. Potrebujem zrenovovať veľkú skriňu na kabáty a kreslo, ktoré sa tam farebne nehodia. Zároveň na úplne prázdnej, bielej stene plánujem fotostenu. Už mám všetko pripravene len nebol čas na samotnú realizáciu. Takže túto časť vám ukážem až potom.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This