V dnešnom článku Vám ukážem atmosféru nášho vianočného domova.

Tento rok som si Vianoce naozaj užila. V úplnej pohodičke a bez stresu som stihla všetko potrebné nakúpiť, ozdobiť náš domov, upratať, navariť a aj napiecť. Celý rok bol akýsi rýchly, a tak som sa aspoň na Vianoce zastavila a užila som si čas s mojou rodinkou.

Jedinou vecou, ktorá sa mi nepáčila bol náš starý, škaredý, plastový stromček, ktorý som sa chystala zdobiť. Manžela som prosila nech zoženie nejaký živý, ale on mi stále vravel, že nám živý netreba keď máme ten plastový. Tak som sa už zmierila s tým, že idem zdobiť ten plastový. Kým som však bola s malou na návšteve, tak manžel pre mňa prichystal prekvapenie. Doniesol domov takmer 4 metrový vianočný stromček. Bol to môj vianočný darček, keďže som už odmala túžila mať na Vianoce doma obrovský strom(ček). Veľmi som sa tešila, kedže ešte neozdobený urobil v obývačke úžasnú atmosféru. Potom sa priznal, že už dva týždne plánoval toto prekvapenie.

Náš štedrovečerný stôl bol jednoduchý a plný prírodných dekorácií.

Tento rok som sa odhodlala upiecť moje prvé medovníčky v živote.  Odhodlanie bolo veľké a aj moje očakávania z výsledku, avšak pečenie nepatrí k mojim silným stránkam. Všetko to síce chutí, ale nie vždy to pekne aj vyzerá :-D . Napriek tomu chcem z pečenia medovníkov urobiť milú tradíciu, aktivitu pre mňa a moju dcérku. Tej sa zdobenie náramne páčilo a babkám sme poslali perníky síce nedokonalé /Hanny každy, ktorý zdobila aj ochutnala /, ale robené s láskou.

Aj tieto Vianoce som chcela s dcérkou Hannah /2,5r./ vyrobiť pre starých rodičov niečo originálne. Kedže sa nám za posledné týždne “rozkreslila” tak som dlho ani nemusela vymýšľať čo to bude. Mala som predstavu, že niečo namaľuje, vyfarbí a ja to zarámujem. Avšak Hanny si ako pravý umelec robila čo chcela – niečo pekné namaľovala a potom to počarbala. Preto som jej po každom peknom obrázku rýchlo dala čistý papier. Z nazbieraných obrázkov som potom zlepila koláž. Starí rodičia sa obrázkom veľmi tešili. :-)

Tento rok som vyrobila na naše dvere naozaj obrovský veniec. Je celý prírodný – vyrobený z ihličia, brečtanu a pomarančov. Doplnený o škoricové lusky a rôzne plody z lesa.

Zvyšok exteriérových dekorácií bolo veľmi jednoduchých a prírodných. Poslúžil aj starý čajník po babke, ktorý som položila na moje malé kuchynské okienko.

Už dávnejšie som sa chystala na premenu lyží, na ktorých som sa učila kedysi veľmi dávno lyžovať. Od vtedy zavadzali v šope. Neboli dostatočne staré, aby boli pekné v pôvodnom stave a tak som im kúsok pomohla.
Stačilo odmontovať staré viazanie, lyže jemne prebehnúť brusným papierom, umyť a premaľovať. Ja som si vybrala sýtočervenú farbu, ktorá na Vianoce u nás nemôže chýbať.

Kdesi na internete som videla inšpiráciu na krmítko z venca. Vence sú pre výzdobu nášho domova dosť charakteristické (máme ich naozaj všade :-D ) a asi aj preto sa mi to tak veľmi zapáčilo. Ako základ som použila veniec, ktorý som uvila z brezy. Naň som uviazala špagát na zavesenie a do stredu venca som dala plastovú misku plnú dobrôt. Prví návštevníci nenechali na seba dlho čakať

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This