Tento rok som sa na advent stihla pripraviť s predstihom. Vyrobila som adventný kalendár pre dcérku, adventný veniec a ešte aj vianočný mega veniec na vchodové dvere.

Tento rok som sa rozhodla urobiť pre našu Hannah jej prvý adventný kalendár. Chcela som aby ju každý deň prekvapil a aby bol aj vizuálne zaujímavý. Čo sa určite podarilo, kedže hneď začala rozoberať výzdobu okolo neho. A to ešte nevedela aké dobroty tam na ňu čakajú v balíčkoch.

Ako “stojan” mi poslúžilo staré okno, na ktoré som natiahla stuhu. Na balíčky som použila obyčajné desiatové sáčky a čísla so štipcami som kúpila minulý rok po Vianociach vo výpredaji za pár centov. Tie potom zas odložím a využijeme ich aj o rok .Do balíčkov som na striedačku dávala to čo má rada – ovocné kapsičky, detské chrumky, ovocné tyčinky a sem tam aj mini čokoládku nech má radosť. 24. balíček je špeciálny tam si nájde látkového anjelika, ktorého dáme spolu na stromček.

K adventu neodmysliteľne patrí aj adventný veniec.  Ten náš bol vyrobený ako vždy z toho “čo dom a čo les dal”.

Ako základ mi poslúžil veniec, ktorý som urobila z Paviniča. Naň som zeleným drôtikom pripevnila mach. Na vrch som položila kúpený sadrový veniec na 4 sviečky. Kedže som nechcela aby veľmi na venci “svietil “tak som ho čiastočne prekryla brečtanom. Dookola venca som lepiacou pištoľou nalepila rôzne prírodniny, sušený pomaranč a aj škoricu. Okrúhle, sušené plody sú z obchodu. Veniec som položila na tanier a do stredu som nahádzala šišky, orechy a gaštany.

Vo veľmi podobnom štýle som vyrobila aj mega veniec na naše dvere.

Je to doposiaľ najväčší veniec aký som kedy vyrobila a tak sme sa spolu pofotili :-D. Za fotky ďakujem manželovi. /www.altway.eu/.

Dúfam, že vás môj dnešný článok inšpiroval. Pre viac priebežnej inšpirácie ma môžete sledovať na mojom  FaceBooku a na Instagrame. Tam som o čosi aktívnejšia :) …

Želám vám pekný deň!

Share This