V dnešnom článku by som vám chcela ukázať našu prácu. Počas MS v ľadovom hokej sme nefandili pred televízorom, ale trávili sme čas aktívne v regióne. S Košice región turizmus sme totiž pripravili zaujímavú kampaň, v rámci ktorej sme spojili krásy Košického regiónu s hokejom.

Hlavnými aktérmi projektu boli Živé sochy – BIG NAMESktoré stvárňovali hokejových hráčov. Výber krajín nebol náhodný, každá socha predstavovala jednu z krajín, ktorá hrala na MS. Počas projektu boli živé sochy aj súčasťou akcií v meste, kde dotvárali hokejovú atmosféru a fanúšikovia sa mohli s nimi fotiť. Našou úlohou bolo celé toto dianie zachytiť na fotkách a videách. Videá nájdete na konci článku.

TOMAŠOVSKÝ VÝHĽAD

Naše potulky po regióne začali v Slovenskom raji, kde sme navštívili najznámejší a zároveň najkrajší výhľad – Tomášovský výhľad. Toto miesto je veľmi populárne pre domácich aj zahraničných turistov a my sme mali šťastie, že v čase našej návštevy tam takmer nikto nebol.

Pri natáčaní a fotení sme dávali veľký pozor na bezpečnosť všetkých zúčastnených. Fotky, ktoré vyzerajú, že sochy sedia na kraji skaly vznikli v časti, kde je skalný výbežok, pod ktorým je ďalší čo umožňuje fotenie na kraji skaly.

Pri dobrej viditeľnosti sa z Tomášovského výhľadu dajú vidieť aj Tatry. Nám to počasie žiaľ neumožnilo.

TOKAJ

Na Tokaji sme navštívili vychýrené vinárstva ako Ostrožovič, Macík Winery a aj novootvorené vinárstvo Chateau GRAND BARI. Všade nás veľmi milo vítali a pohostili.  Tí, ktorí nešoférovali a neovládali filmovú techniku si užili aj degustáciu vín.

Na Tokaji som bola už viackrát, avšak po prvýkrát som mala možnosť vidieť aj slávne tokajské pivnice.

Mňa najviac zaujala pivnica u Ostrožoviča. Počas jej prehliadky uvidíte staré sudy poprerastané plesňou a nádherné reliéfy na stenách.

Mladé vinárstvo Chateau GRAND BARI zas ponúka prehliadku nových tufových pivníc.

Počas návštevy Vinohradníckej oblasti Tokaj nemôžete vynechať vyhliadkovú vežu.

Veža v tvare suda je dominantou vinohradníckej oblasti medzi obcami Malá Tŕňa a Černochov. Výška vyhliadky je 12 metrov. Pohľad zhora ponúka krásne panoramatické výhľady na okolie. Pri veži sa nachádzajú lavičky a detské preliezačky, takže aj najmenší si prídu na svoje. Je to tip na nenáročný rodinný výlet, ktorý môžete ešte obohatiť o ďalšie zážitky. Tie vám ponúkajú aj informačné tabule priamo pri veži.

ZEMPLINSKÁ ŠÍRAVA

Na Zemplínskej Šírave si Živé sochy užili výletnú plavbu. Na lodi sa nachádzalo osem živých sôch, kapitán lode a jeden filmár. Myslím, že si sochy plavbu celkom užili, čo poviete?

Foto: relax na Šírave :)

Živé sochy navštívili aj Thermal park Šírava. V hokejovej výstroji pútali značnú pozornosť všetkých kúpajúcich sa návštevníkov. Chlapci majú môj rešpekt za to, ako to celé zvládli. Vo vnútri Thermal parku bolo neskutočne teplo aj v letnom oblečení, nie to ešte v špeciálne upravených dresoch pod ktorými mali ešte chrániče a spodné oblečenie.

Živá socha v drese Fínska skončila dokonca na chvíľku vo Fínskej saune.

TELGÁRT – CHMAROŠSKÝ VIADUKT 

Natáčanie pri viadukte bolo jedno z najnáročnejších. Bojovali sme so svetlom a aj počasím. Na fotkách ani videu to nevidieť, ale lialo ako z krhle, a keď sme skončili bola už vonku úplná tma.

Foto: Viaduk ako hokejová brána :) 

KOŠICE

Počas hokejového šampionátu sme so živými sochami navštívili Fun zónu pri Kulturparku , Aupark aj Hlavnú ulicu.

Všade kde sa Živé sochy objavili boli stredobodom záujmu.

Dokonca sa objavili aj na titulke hokejových novín a tak máme prvú fotku, ktorá sa dostala na titulku novín :-) …

Vo Fan zóne boli stretnutia s fanúšikmi asi najzaujímavejšie. Najmä zahraniční návštevníci prišli oblečení naozaj štýlovo, aby každý hneď vedel komu fandia a pútali takú pozornosť, že sa s nimi fotili aj slovenskí fanúšikovia.

Viac fotiek s fanúšikmi si môžete pozrieť na Facebookovej stránke Košice región Turizmus.

Živé sochy sa dostali aj do kabíny Slovenskej Hokejovej reprezentácie.

 Pozrite si aj výber z našich videí:

 

Všetky videá si môžete pozrieť na YouTube Košice región TU.

Share This