V tomto článku vám ukážem zákulisie jedného z našich najnovších videí.  Ide o destinačný spot pre Košice región – oblasť Tokaj. Na prvý pohľad sa môže zdať, že jeho výroba nebola zdĺhavá ani náročná, kedže samotné video  je krátke. Opak je však pravdou… 

VINICE VDOVJAK

p1100430

Počas nášho natáčania sme navštívili najkrajšie zákutia Tokaja. Spoznali sme kopec skvelých miestnych ľudí, ktorí nám ochotne s realizáciou videa pomáhali. Za čo im veľmi pekne ďakujeme. Medzi nimi bol aj pán Vdovjak, ktorý nás pustil na svoje rozsiahle vinice.

20161014_151226

collage10

Vo viniciach sa natáčal romantický piknik, ale aj ochutnávka hrozna s pánom Vdovjakom.

20161014_172743Foto: Kedže nám vo viniciach zapadlo slnko, tak sme museli neskôr scénu s krájaním chleba opakovať…

20161014_163407
konik-tokajFoto: záber z videa Tokaj – Veľká vďaka patrí aj Martinovi Borošovi , ktorý nás povozil na koni po viniciach. 

O tom, že na Tokaji to žije sme sa mohli presvedčiť na vlastné oči. Jednou z hlavných akcií, na ktorej sme sa zúčastnili bolo “Tokajské vinobranie Čerhov 2016”. Na tejto akcii bolo strašne veľa zábavychtivých ľudí, kopec najrôznejších stánkov, ale najmä bohatý kultúrny program. Na svoje si prišli mladšie, ale aj staršie ročníky, kedže okrem ľudových súborov vystúpili  aj Kristína a Adam Ďurica.

collage13

V ten istý deň sme točili aj vo vínnych pivniciach vo Veľkej Tŕni. Prebiehala tu ochutnávka vín miestnych vinárov. Súčasťou akcie bolo aj vystúpenie ľudového súboru, ktorý sa nám ochotne pred kamerou predviedol. Musím povedať, že navštíviť takéto vínne pivnice je obrovský zážitok aj pre abstinenta :-) . Vínne pivnice samé o sebe stoja za návštevu pre svoju čarovnú atmosféru. Niektoré z nich sú naozaj obrovské…

mazurFoto Fb: Mazur Víno – v tejto pivnici sme natáčali zábery, kde si naši herci Jarka a Michal pripíjajú, víno si pochvaľovali. Mňa očarila trojposchodová vínna pivnica s neskutočnou romantickou  atmosférou. Stojí za návštevu.

collage2

Časť romantických scén sme natáčali  pri rieke Bodrog, neďaleko prístaviska výletnej lode.  Stromoradie okolo rieky v slnečných lúčoch vyzerá nádherne. Ideálne na nenáročnú prechádzku alebo cykloturistiku.

20161031_133749

collage8

p1090280

VÝLETNÁ PLAVBA PO BODROGU

collage4

Jedným z najkrajších zážitkov na Tokaji, je podľa mňa plavba po Bodrogu. Loď kotví v obci Viničky pod cestným mostom. Výletná trasa lode začína v obci Viničky a plaví sa až do Sárospataku. Cesta trvá hodinku a pol, počas ktorej uvidíte krásne výhľady. Pripravený je aj ďalší program – výklad a film o rieke Bodrog. Uvidíte aj najnižší bod v SR.

collage5

V Sárospataku je voľný niekoľkohodinový program, počas ktorého si môžete pozrieť hrad, navštíviť kúpalisko, alebo ochutnať výbornú maďarskú kuchyňu.  Na výlet loďou sa treba vopred telefonicky prihlásiť, kedže sa plaví s minimálnym počtom 20 ľudí. Určite sa tam ešte niekedy stretneme :-).  Viac informácií nájdete na ich stránke 

p1090283

VYHLIADKOVÁ VEŽA TOKAJ

collage1

Vyhliadková veža Tokaj je dominantou vinohradníckej oblasti medzi obcami Malá Tŕňa a Černochov. Výška vyhliadky je 12 metrov. Pohľad zhora ponúka krásne panoramatické výhľady na okolie. Pri veži sa nachádzajú lavičky a detské preliezačky, takže aj najmenší si prídu na svoje. Je to tip na nenáročný rodinný výlet, ktorý môžete ešte obohatiť o ďalšie zážitky. Tie vám ponúkajú aj informačné tabule priamo pri veži.

collage11

20161027_141827

_d3_9618

collage12

Okolo veže sa nachádzajú rozsiahle vinice. Tu sme točili časť cyklistickej scény. Točili sme aj na vrchole veže. Ja som si “zahrala” fotografku. Pikoškou je, že keď sme chceli preparkovať naše autá, aby nešpatili v záberoch, tak prišla celá delegácia niekoľkých aut priamo pred vežu. Samozrejme všetci tí návštevníci išli na vežu. Takže sme museli čakať, kým sme mohli začať niečo natáčať.

collage3Foto: Cyklistu si zahral Pali, jeden z nás filmárov, ktorí sa na projekte zúčastnili. Spoločnosť mu robila manželka.

UBYTOVANIE V SUDOCH U MACIKA

20161115_121005

Posledné natáčanie k videu Tokaj sme absolvovali u Macikovcov v Malej Tŕni.  Tí vymysleli netradičné ubytovanie -spanie v “sudoch”. Vo vnútri každého sudu sa nachádzajú dve postele, toaleta a umývadlo. Je to malé, ale veľmi útulné a romantické.

20161115_134254

Podľa scenára sme išli natočiť v poradí druhý záber videa, takže musel byť dokonalý. V čase natáčania (koncom minulého roka) však ešte neboli dokončené terénne úpravy v okolí sudov, čo nám značne skomplikovalo natáčanie. Mali sme čo robiť, aby bol náš záber “top”, napriek aktuálnemu stavu. S pani Macikovou sme vybrali doplnky pred chatku, aby sme ju zútulnili. Vyšpekulovali sme ideálny uhol a dosadili do záberu “strom”.

collage1

Realita z natáčania verzus záber z videa. Info o momentálnom stave ubytovania sa v sudoch nájdete na stránkach Macik winery.

na-blog-macik-sudy

Už pri prvej návšteve Tokaja som ostala unesená. Nádherné, rozľahlé a slnkom zaliate vinice, starodávne pivnice, milí, pohostinní ľudia. Okrem toho kopec krásnych miest kam sa môžete vybrať nielen peši či na biku, ale aj na lodi :-) .  Ja som si Tokaj zamilovala na prvý pohľad a vy?

S pozdravom vikicreative_logohjh

Share This