Destinačný spot pre Košice región – Spiš je nezvyčajný svojou hlavnou myšlienkou “teleportácie”, ktorá prepája celé video. Zaujímavosťou je, že tento koncept bol zadávateľom najprv zamietnutý, nakoľko sa báli prílišného použitia efektov  v štýle Star Treku :-D. Po vysvetlení, že nič takéto tam nebude, nám dali šancu na realizáciu tejto myšlienky. Pozrite si čo všetko sme počas natáčania zažili, a aj to ako to nakoniec celé dopadlo …

Pripravila som pre vás krátky zostrih záberov zo zákulisia :)

Pozrite si tiež foto-príbeh z natáčania v jednotlivých lokáciách:

LEVOČA

collage4

V Levoči sme natáčali počas remeselných trhov, ktoré tu prebiehali. V rámci akcie boli aj sprievodné hudobné vystúpenia. Bolo tu veľmi veľa rôznorodých remeselníkov, ktorí robili aj priamo na mieste krásne výrobky. Tie boli samozrejme aj na predaj.

collage5

Príbeh vo videu začína práve zjavením v Levoči. Zaujímavé je, že aj keď tento prvý záber s chodcami a cyklistami vyzerá “náhodne”, tak nebol. Rodinka so zmrzlinou a chalani na bicykloch boli ochotní opakovať záber niekoľkokrát, kým sa urobil finálny. Spolupracovala celá ulica. Dokonca jeden z remeselníkov ponúkol svoju pomoc pri “razení” cesty pre kameru.

uvod_levoca na blogFoto: spomínaný záber, na ktorom spolupracovala celá ulica. 

collagefFoto: vchod do veže 

Novinkou v Levoči je sprístupnenie veže v Bazilike sv. Jakuba. Na vežu vás zavedú skúsení sprievodcovia, ktorí vám podajú o jej histórii zaujímavý výklad. Jedinou prekážkou pri jej návšteve môže byť len vaša kondícia, nakoľko k vrcholu vedie 216 schodov. Ja sama som si na začiatku hovorila, že to nie je tak veľa a nakoniec som lapala po dychu ;-). Keď sa dostanete na vrchol, tak vám bude odmenou nádherný výhľad na centrum Levoče a jej široké okolie.

20160820_144345

collage1Foto: historická  foto dokumentácia vo veži 

a

Pri natáčaní výhľadu z veže sme pre lepšiu viditeľnosť odmontovali okná (samozrejme s dovolením a pomocou nášho sprievodcu), aby nerobili odlesky a šmuhy v záberoch. Potom sme si užili poriadny vietor :-) . Žiaľ sieťky proti holubom sú napevno, takže s nimi sme sa museli vysporiadať. Preto sa zábery točili “nalepené” na sieťke – aby ju objektív rozmazal. Foťák na mobile, ktorým som fotila tieto fotky, to nedokáže.

collagehhFoto: Na vrchole veže sa môžete zapísať do knihy hostí. 

20160820_175128Foto:  Záber “teleportácia z Levoče” – rodinka, ktorá sa objaví v tomto zábere, tiež nebola náhodná :) .

VEŽA V SPIŠSKEJ NOVEJ VSI

Rímskokatolícky farský kostol Nanebovzatia Panny Márie je najcennejšou umelecko – historickou pamiatkou v meste. Veža Kostola je s výškou osemdesiatsedem metrov najvyššou kostolnou vežou na Slovensku. Vďaka tejto výške je zapísaná v Knihe slovenských rekordov. Veža poskytuje nádherný výhľad na široké okolie.

collage7

Natáčanie vo veži dalo zabrať najprv tým, že si tam trebalo poctivo  vyšliapať, a potom tým, že neposkytovala veľa priestoru, v ktorom by sa dalo pohybovať / natáčať. Ale nakoniec to v rámci možnosti dopadlo dobre. Na fotke môžete vidieť tréning “zjavenia sa” :-).

p1090160

SPIŠSKÝ HRAD

Na Spišskom hrade sme natáčali najakčnejšie scény nášho videa…

_d3_7374

Veľmi sme sa tešili na natáčanie parkourových  scén v rámci podujatia Castle Run, ktoré bolo chybne uvedené na oficiálnych plagátoch hradu. Napriek tomu, sme parkourové scény  natočili aj mimo podujatia, a to vďaka ochote chalanov z Born to Trick. Tí boli ochotní prísť kvôli nášmu videu na Spišský hrad.  Spravili nám súkromné parkourové predstavenie :) .

collage2

Chalani sú profesionáli, aj preto sa náš hlavný hrdina Jaro odhodlal stáť pod skákajúcim parkouristom, a to hneď niekoľkokrát.

collage3

p1080240

Predstavenie “Castle run” je podľa mňa jedným z najsilnejších, ktoré sme zažili. Spojenie majestátneho hradu, západu slnka, dobového oblečenia a parkourových trikov je jedinečným zážitkom. Myslím, že každá veková kategória od najmenších až po seniorov, bude toto vystúpenie sledovať so zatajeným dychom :-) .

p1080205

Druhé vzrušujúce natáčanie bolo v rámci akcie Páni Spiša“. Tí predviedli jedinečnú ohňovú šou. Tej predchádzala nočná exkurzia po hrade. Časť hradu bola nasvietená len horiacimi fakľami.

_d3_7380

collage1

_d3_7435

Ohňová šou trvala cca. 20 min. Zo začiatku prebiehala ukážka streľby z historických zbrani, potom tanečná choreografia s ohňom, boj s horiacimi mečmi a na konci boli ďalšie ukážky ako napríklad vrhanie ohňa. Vystúpenie bolo mimoriadne efektné, kedže sa to odohrávalo v úplnej tme. U publika malo veľký úspech.

collage2

_d3_7644

Nakoľko sme chceli s ohňom zdôrazniť hrad, tak sme po predstavení dotáčali s Pánmi Spiša scény na nádvorí hradu.

ZOO SPIŠSKÁ NOVÁ VES

collage9

Natáčanie scén v klietke medveďa malo úspech, hlavne u najmenších divákov. Aj keď to vo videu vyzerá, že sa hlavný hrdina ocitne priamo pri medveďovi, tak to tak v skutočnosti nebolo. Dva medvede boli zavreté za plechovou bránkou, ktorá ich delila od nášho herca Jara. Napriek jeho odhodlaniu bolo jasné, že mu nie je všetko jedno, a má pred touto scénou poriadny rešpekt. Úprimne si povedzme – kto by nemal…

collage4

Medveď bol ochotný spolupracovať až po malom úplatku. Zamestnanci ZOO mu na dohodnuté miesto vysypali čipsy, ktoré ho vylákali von do výbehu. Medveď očividne vie čo je dobré :-D .

collage3

WELLNESS KONSKÝ DVOR

Natáčanie výrivkových scén prebiehalo z produkčných dôvodov v penzióne Konský dvor. V týchto priestoroch sme sa cítili veľmi príjemne. Hneď by sme sa všetci najradšej hodili do 37 stupňovej výrivky. Tí šťastnejší, si vo výrivke  “užili” niekoľko hodín a po takomto zážitku majú asi aj na dlhú dobu dosť.

collage77

Hereckú spoločnosť nášmu hlavnému hrdinovi Jarovi robili študentky zo SOŠ Gemerskej v Košiciach. Pani riaditeľke Mgr. Ingrid Sedlákovej ďakujeme za ochotu a spoluprácu v rámci projektu.

collage2

collagejkjFoto: Hlavný “potápač a bublinkovač” Pali s hlavným hrdinom Jarom. 

Scéna s bublinou bola najnáročnejšia. Najmä pre Paliho, ktorý sa musel stále ponárať s nafúknutým igelitovým vreckom a to v správny moment vypustiť. Ľahšie sa to hovorí, ako realizuje, ale našťastie sa mu to podarilo.

collagejjj

20161107_125941Foto: Na natáčaní sme si užili kopec zábavy…

20161107_144634Foto: natáčanie selfie scény do mobilu

20161107_144602

collagegFoto: Na natáčanie som pripravila podľa pokynov režiséra storyboard. Pri rizikovom natáčaní však skončil celý mokrý a čiastočne potrhaný :-D.

ZÁBERY Z KANCELÁRIE

Kancelárske priestory nám veľkoryso zapožičala predajňa Camea Car Košice.  Počas výroby sme sa teda kochali aj krásnymi autíčkami, každý by si vedel vybrať to svoje :) . Kedže vo videu nesmeli byť produkty, značky a už vôbec nie autá, bolo miestami náročné vymýšľať uhly ako to celé nasnímať …

20161112_145511

Všeobecne, ako vždy vládla dobrá nálada a spomienkovú selfie na poslednej výrobe k videu sme si nemohli odpustiť.

20161112_1310320

collageaFoto: “Pred a po” – na prvej režisér v akcii – ako si  to predstavuje a na druhej hlavný hrdina Jaro v akcii. 

20161112_145038

S pozdravom vikicreative_logohjh

Foto použité v článku: VikiCreative, BigMike, Pavol Kocan, Martin Čech.

Share This