kolac

V tomto článku uvidíte, ako to vyzerá u nás doma, keď sa s manželom doma  (ne)nudíme … Manžel totižto obohatil našu technickú “zbierku” o nové kúsky, ktoré si chcel samozrejme hneď vyskúšať … a ja som zas mala ukrutnú chuť na malinovo – tvarohové taštičky. Spojili sme príjemné s ešte príjemnejším a takto vzniklo video ,,Raspberrycake”… 

Pridávam aj recept aj keď to nie je žiadna veda.

Potrebujeme:

  • 1 lístkové cesto
  • 250g balenie tvarohu
  • 1 kyslú smotanu
  • trstinový cukor (dávame podľa chuti)
  • maliny
  • 1 vajce (na potretie)

kolac3

Postup: 

Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm (ideálne je ak kúpime už  vyvaľkané, chladené cesto to si ušetrime dosť času). Cesto si nakrájame na obdžĺníky, veľkosťou už aké chceme.  Ja som robila väčšie taštičky, nakoľko to bolo pre nás na večeru. A samozrejme som chcela bohatú náplň :) . V miske si zmiešame trstinový cukor s tvarohom a kyslou smotanou. Cukor pridávajte radšej po menej a ochutnajte, aby to bolo podľa vášho gusta. Či už sladšie alebo kyslejšie. Do stredu každého oblžníka dáme tvarohovú náplň a maliny. Preložime na polovicu a kraje dobre popritláčame. Hotové taštičky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšlahaným vajíčkom a dáme piecť do rozohriatej rúry. Koláčik je hotový keď je krásne nadýchaný a sfarebený do zlatista.

na blog

Pikoška zo zákulisia: Keď som išla natrieť koláč vajíčkom, tak mi došlo, že nemám metličku na potieranie :-D . Tak manžel zbehol k našim susedom a požičal tu ich. Klasickú pierkovú, ako používali aj naše babky. Po upečení koláča a dotočení som im metličku, samozrejme aj s koláčikmi odniesla a ujo sused mi dal darček. Kým som ja piekla, tak mi vyrobil jednu metličku. Bolo to veľmi milé.

kolac2

Tento koláčik je fajn – veľmi rýchly a chutný na spôsob “čo chladnička dala”, takže akákoľvek náplň od lekváru cez nutelu až po mak bude vždy super. Dúfam, že vám bude chutiť.

S pozdravom vikicreative_logohjh

Share This