Už niekoľko rokov sa venujem renovácii nábytku, ale nikdy som nevytvorila samostatný výrobok z dreva. Moje skúsenosti s väčšími pílami, profesionálnymi brúskami či vŕtačkou boli minimálne. Takéto práce, podľa mňa náročnejšie, som doposiaľ nechávala radšej na manžela alebo ocka. Zdalo sa mi, že je to už nad moje schopnosti. Názor som však zmenila po tom, keď som pred pár dňami absolvovala zážitkový workshop v stolárskej dielni šikovného majstra Tomáša Bodnára /TeWoo/.

Cieľom bolo naučiť sa robiť s nástrojmi na spracovanie dreva a získať potrebné sebavedomie pri ďalších projektoch. Počas workshopu sme vyrábali dizajnový organizér na pracovný stôl. Priznám sa, že pred samotnou akciou som mala obavy, aký výrobok vzíde spod mojich rúk. :-)

Našťastie majster Tomáš bol veľmi milý, ochotný pomocť a vysvetliť, ako máme pri výrobe organizéru postupovať. Pri práci sme si mali možnosť vyskúšať širokú ponuku náradia od značky PARKSIDE. Prvýkrát som si v praxi vyskúšala upínacie svorky, aku vŕtačku, výkonnú vibračnú brúsku a ďalšie nástroje v profesionálnej stolárskej dielni. Zistila som, že sa nie je čoho sa báť, ale stále platí staré dobré pravidlo: “Dvakrát meraj, raz rež”. :)

Okrem nových skúsenosti a zručností som si domov doniesla aj niekoľko PARKSIDE nástrojov, ktoré budem využívať pri mojich ďalších kreatívnych projektoch. Najviac ma potešila bezdrôtová lepiaca pištoľ, nakoľko často tvorím aj v exteriéroch a ťahanie predľžovačky je niekedy zĺhavejšie ako samotný úkon lepenia. Príjemne ma prekvapil fakt, že pištoľ je pripravená na použitie už za 15 sekúnd od zapnutia.

upínacie svorky

aku vŕtačka

Verím, že táto skúsenosť ma osmelí k ďalším projektom s drevom, kde zúžitkujem novonadobudnuté zručnosti.

Pred odchodom domov som si ešte vychutnala krásy historických uličiek Bratislavy.

Ďakujem LIDL.sk za pozvanie a teším sa na ďalšiu spoluprácu.

Želám pekný deň.

Viki

Share This