Zbožňujem náš život na vidieku a inšpirácie, ktoré mi celoročne ponúka pre moju tvorbu – floristickú aj tú fotografickú. Jeseň je pre mňa najkrajším ročným obdobím. V záhradách dozrievajú rôzne plody, kvitnú pestrofarebné kvetiny a príroda žiari farbami. Stačí vybehnúť von na prechádzku a okrem pozitívnej energie si môžete doniesť aj zopár prírodnín, ktoré skrášlia váš domov.

V októbrovom čísle @magazinmojachalupa nájdete odomňa šesť strán inšpirácií a rád k jesennému dekorovaniu z prírodných materiálov. Ďakujem Moja chalupa za spoluprácu a aj za fotku na titulnej strane to bolo veľmi milé prekvapenie ♡.

V našom sade dozrievajú tie najlepšie jabĺčka – kyslé a šťavnaté. Priebežne z nich pečiem rôzne jablkové koláče. Najjednoduchší je z lístkového cesta, ktoré kúpite už vyvaľkané. Len ho rozpestriete na pekáč a na vrch pridáte nastruhané a v rukách pretlačené jablká. Posýpete škoricovým cukrom a zo zvyšného cesta ozdobíte vrch koláča. Cesto potrieme vajíčkom a za pár minút upečiete do zlatista.

Pri fotení jablkového koláča bol v strehu aj náš kocúr Leo. Rýchla cesta do kuchyne po šálku kávy ma takmer stála celý koláč.

Na staré drevené dvere som vyrobila jednoduchý, prírodný venček. Korpus bol uvitý ešte na jar z viniča. Celú sezónu bol v záhrade bez zdobenia. Myslím si, že je peknou dekoráciou sám o sebe, no na jeseň som sa ho rozhodla oživiť šípovými konármi.

Dlho som mala v hlave nasledujúcu fotku, ako spomienku na našu úrodu. Fotka sa nám podarila až na tretí pokus. Bola to tímová práca – manžel fotil a ja som Lea hladkala, aby neušiel zo záberu.

Začiatkom roka sme si v obývačke nechali postaviť kachľovú pec. Avšak až s príchodom chladných jesenných dní sme ju začali aktívne používať. Momentálne kúrime len raz za deň a v dome sa udržuje príjemných 21 stupňov. Zatiaľ sme s týmto rozhodnutím veľmi spokojní. Dom vykurujeme omnoho efektívnejšie a ekonomickejšie.

Najlepšie miesto hneď vedľa pece si obsadila Blacky. Dokáže tu prespať celý deň a ja sa jej vôbec nečudujem. :)

V skrini som objavila zabudnuté oranžové tričko, ktoré som nikdy nenosila a tak som si povedala, že z neho spravím sadu okrasných tekvičiek. Ich výroba je veľmi jednoduchá a určite to zvládnu aj deti. Mne pomáhala päť ročná dcérka. Celý postup aj s videom nájdete v článku DIY – Návod na výrobu látkových tekvíc.

Želám pekný deň!

Viki

Share This